Katastrofa Sergeja i Lacija, Žiru makazicama bacio Atletiko na kolena!

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTESergej Milinković Savić
Sergej Milinković Savić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su na gostovanju Lacio 4:1, dok je Čelsi slavio u Madridu protiv Atletika 1:0 u osmini finala Lige šampiona.

U oba meča slavili su gosti, s tim što je Bajern rešio pitanje pobednika dvomeča već u prvom susretu, dok će se na „Stamford bridžu “ 17. marta voditi velika borba.

Čelsi je spektakularnim golom Žirua pobedio Atletiko Madrid, ali prvoplasirana ekipa Španije imaće šta da kaže u revanšu i očekuje nas zanimljiva utakmica. Oba revanša igraju se 17. marta.

Lacio – Bajern 1:4 (0:3)

Fudbaler Lacija Sergej Milinković-Savić odigrao je solidnu utakmicu, bio je aktivan i pokušavao je da izvuče ekipu iz kanala, ali Bajern je bio prejak i lako je odneo pobedu iz Rima.

Odbrana „nebesko plavih“ potpuno je podbacila, te je minhenski klub već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika, a verovatno i dvomeča.

Već u devetom minutu gosti su poveli preko Levandovskog. Musaćio je napravio veliku grešku, dodao loptu u noge Poljaku kom nije bilo teško da prevari Reinu.

Deset minuta kasnije domaći fudbaleri tražili su penal, ali je start u kaznenom Bajerna bio čist i igra je nastavljena. Malo posle toga gosti iz Minhena duplirali su prednost.

Pukla je odbrana Lacija, Musiala je bio sam na 16 metara od gola i udarcem u donji desni ugao pogodio je za 0:2.

Činilo se da se do poluvremena neće menjati rezultat, ali da tako ne bude pobrinuo se Liroj Sane. Poslednja linije Lacija ponovo je izgledala smešno, amaterski i Bajern je to kaznio.

Kingsli Koman je šutirao, Reina odbranio, ali se lopta odbila do Sanea koji je lako poslao loptu iza leđa španskog golmana.

Utakmica je ovde bila gotova, a pred gostima je bilo samo da koncentrisano odigraju drugo poluvreme i ne upropaste veliku zalihu. Šampion Evrope to je i uradio i na kraju pobedio sa 4:1.

U 47. minutu nastavila se katastrofa odbrane Lacija, pošto je Aćerbi postigao autogol. Neverovatno da su ovoliko grešaka napravili domaći fudbaleri.

Dva minuta kasnije Korea je smanjio na 1:4, međutim, to je bio samo utešni gol. Alberto je dodao loptu, a Korea je rutinski postigao jedini gol za Lacio na utakmici.

Revanš se igra 17. marta, a posle ovakve utakmice čini se da ta utakmica nije potrebna jer je Bajern već u Rimu završio posao.

Atletiko Madrid – Čelsi 0:1 (0:0)

Fudbaleri Čelsija ostvarili su veliku pobedu na stadiona „Vanda Metropolitano“. Jedini gol na utakmici, i to kakav, postigao je sjajni Olivije Žiru.

Iskusni francuski napadač u svom stilu se snašao u kaznenom prostoru „jorgandžija“ i makazicama savladao Jana Oblaka.

Gosti iz Londona zasluženo su slavili u prvom susretu, pošto su bili mnogo bolji rival na terenu. Imali su više udaraca, stvarali su šanse, posed je bio na njihovoj strani...

Atletiko je odigrao razočaravajuću utakmicu, nastavili su sa slabim izdanjima u poslednje vreme i u Londonu će imati veoma težak zadatak.

Čelsi nije završio posao, daleko od toga, ali ukoliko odigraju pametno za tri nedelje biće blizu četvrtfinala najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja.

Veliko pojačanje pred Milan – Katai dobio dozvolu da igra!

Binić šokirao: Pucao sam u Mihu, zapomagao je i gledao gde je ranjen

UEFA pokrenula istragu protiv Zvezde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala