Da li Sergej može da „proda foru“ i Bajernu?

© AFP 2023 / FILIPPO MONTEFORTESergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Lacija nalaze se pred velikim ispitom u osmini finala Lige šampiona i ukoliko žele do iznenađenja protiv Bajerna iz Minhena biće im potrebna velika utakmica Sergeja Milinković-Savića.

Lacio i Bajern u utorak od 21 sat igraju prvu utakmicu dvomeča osmine finala Lige šampiona, a oči navijači „nebesko plavih“ možda i najviše će biti uprte u Sergeja.

Reprezentativac Srbije jedan je od najboljih fudbalera ekipe iz Rima, igra tima umnogome zavisi od njegovog raspoloženja i zbog toga se dosta očekuje u duelu sa aktuelnim šampionom Evrope.

Izabranici Hansija Flika veliki su favoriti protiv Lacija, ali nalaze se u nešto lošoj formi i italijanski predstavnik upravo će u prvom meču imati veliku šansu za iznenađenje.

Bavarci u poslednje vreme igraju promenljivo, od osvajanja titule šampiona sveta doživeli su poraz od Ajntrahta i odigrali su nerešeno sa Arminijom, te je Lacio imao šta da vidi u tim utakmicama.

Sergej Milinković-Savić igra veoma dobru sezonu, nebrojano puta je bio heroj „nebesko plavih“ i mogao bi da stvori dosta problema defanzivcima minhenskog kluba.

Odbrana Bajerna veoma je ranjiva, a Milinković-Savić bi šansu mogao da traži u skok u igri jer je u tom segmentu nadmoćniji od svih igrača protivničkog kluba.

Uz to Lacio se pokazao kao veoma tvrda ekipa, na poslednjih sedam utakmica na domaćem terenu primili su samo tri gola, uz to imaju svih sedam pobeda i u istom ritmu pokušaće da nastavi protiv Bajerna.

„Bajern je tek postao šampion sveta, posle toga su odigrali nerešeno i izgubili, ali to je sve došlo posle pet pobeda zaredom. Ova utakmica je vrhunac svega što smo do sada radili i više se fokusiram na našu igru, nego na njihove slabosti. Znamo da je skoro pa nemoguće igrati protiv Bajerna, ali i u prošlosti se dešavalo da favoriti ne prođu“, rekao je trener Lacija Simone Inzagi.

O duelu protiv šampiona Evrope govorio je i Milinković-Savić.

„Igramo u osmini finala Lige šampiona, ne možemo da dočekamo da izađemo na teren protiv velikog kluba kao što je Bajern Minhen“, kratko je prokomentarisao Sergej.

Srpski fudbaler bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu Lacija za vikend protiv Sampdorije, pošto je asistirao Luisu Albertu za jedini gol na utakmici.

Milinković-Savić je hladnokrvno dodao loptu do Španca, koji je snažnim udarcem pogodio za 1:0. Do kraja se rezultat nije menjao i Lacio je ostao u trci za visok plasman u Seriji A.

Ta hladnokrvnost Sergeja italijanskom klubu biće potrebna i protiv Bajerna kako bi uopšte imali neku šansu za plasman u četvrtfinale.

„Građani“ se igraju fudbala bez napadača – i imaju niz od 18 „žrtava“

Rusija bruji o herojskom činu: Fudbaleri Zenita spasili čoveka od požara

Binić šokirao: Pucao sam u Mihu, zapomagao je i gledao gde je ranjen

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala