Binić šokirao: Pucao sam u Mihu, zapomagao je i gledao gde je ranjen

© AFP 2023 / JACQUES DEMARTHONDragiša Binić
Dragiša Binić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Pratite nas
Legendarni fudbaler Crvene zvezde Dragiša Binić, prisetio se perioda kada je nosio crveno-beli dres kluba sa Marakane, otkrivši u razgovoru za Mondo jednu anegdotu sa Sinišom Mihajlovićem.

Dragiša Binić i Siniša Mihajlović bili su veliki prijatelji i cimeri, zajedno su pokorili Evropu sa Zvezdom. Jasno je da su se tokom tolikog druženja dogodile brojne situacije i urnebesne priče.

Popularni „Bina Turbina“ rešio je da „otvori dušu“ i da tri decenije kasnije otkrije neke zaista neverovatne stvari.

„Mihajlović je kao klinac drhtao od Ljupka Petrovića. Znate kako, dete iz Borovog sela, znao je da igra bilijar i igrao ga je strašno. Nije bilo šanse da ga pobediš. U mom kraju je u to vreme bio popularan stoni tenis, u njegovoj generaciji ovo drugo“, počeo je priču Dragiša Binić za Mondo i dodao:
Trenažni proces - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2021
Kako se sportisti vraćaju na teren posle virusa korona

„Miha je kao prvo bio tačan. Da on zakasni da dođemo u sobu da spavamo? Ne, on dođe pola sata ranije, kupi novine i legne. Meje je nervirala ta njegova tačnost jer smo bili cimer. Rešio sam jednom prilikom da ga iznenadim. Stavio sam pištolj u sobu sa ćorcima i ulazim dok je ležao. Rekao sam mu:'Ti cinkarošu jedan' i pucao. On je ležao na krevetu i rekao'Ne, Bino!' i kako je puklo u onom dimu , on je skupio noge i mrdao prstima da vidi da li je ranjen. Pa gleda čaršaf, ćebe, pa mene, ništa mu nije bilo jasno“, nasmejao se veliki šaljivdžija koji je bio brz ko metak i neuhvatljiv za protivničke odbrane Dragiša Binić.

Ubrzo po osvajaju Kupa evropskih šampiona sa Crvenom zvezdom putevi su se razišli Biniću i Mihajloviću, ali je anegdota i prijateljstvo ostalo za ceo život.

► „Građani“ se igraju fudbala bez napadača – i imaju niz od 18 „žrtava“

► Piksi emotivno o filmu „Dara iz Jasenovca“: To ne sme da se zaboravi, to je dug prema tim žrtvama

► Mihajlović besan ko ris: Prvo nije faul, a onda nam isključe igrača

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala