Premijer Slovačke traži od vlade da naruči rusku vakcinu „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Bratislavu
Pogled na Bratislavu - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Premijer Slovačke Igor Matovič pozvao je kolege iz Vlade da naruče rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V).
„Oni koji žele da sačekamo sa dogovorom dok Evropska agencija za lekove ne registruje preparat – do trenutka kada sve količine budu u potpunosti rasprodate, jednostavno ne žele da „Sputnjik Ve“ bude u Slovačkoj, već da se i dalje oslanjamo na isporuke vakcina, koje naručuje EU i koje stižu sa velikim kašnjenjem. Oni žele da se mučimo sa lokdaunom i nepotrebnim umiranjem ljudi“, napisao je Matovič na fejsbuku.

Premijer je predložio da se ljudima da izbor, da li će da veruju ruskoj vakcini ili ne. On je naglasio da Ministarstvo zdravlja Slovačke tokom godine „izdaje na hiljade dozvola“ za korišćenje neregistrovanih preparata.

„Zašto su ssada stvorene prepreke za rusku vakcinu?“, napisao je premijer.

Podsetimo, slovačka vlada je prošle nedelje razmatrala pitanje kupovine vakcine. Odluku je blokirala potpredsednica Vlade Veronika Remiševa iz stranke „Za ljude“. Prema sporazumu o koalicionoj saradnji, svaka partija može da stavi veto na odluku vlade.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala