Jedinstven u svetu naoružanja: Prikazan novi ruski amfibijski tenk „Sprut-SDM1“ /video/

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaLaki plutajući tenk „Sprut-SDM1“
Laki plutajući tenk „Sprut-SDM1“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Najnoviji samohodni amfibijski tenk „Sprut-SDM1“, proizveden u „Kurganmašzavodu“, koji je u sastavu „Rosteha“, prikazan je na međunarodnoj vojno-tehničkoj izložbi „IDEKS-2021“ u Abu Dabiju.
„Holding 'Visokoprecizni kompleksi' predstavio je najnoviji laki amfibijski tenk 'Sprut-SDM1' na izložbi 'IDEKS-2021'. Tenk je predstavljen u vidu modela i jasno prikazuje spoljni izgled i funkcionalnost“, rekli su u kompaniji.

„Sprut-SDM1“ ima top 2A75 kalibra 125 milimetara i po vatrenoj snazi odgovara tenku T-90MS. Sistem predviđa upotrebu savremenih oklopnih potkalibara, kumulativnih, eksplozivnih granata, kao i municije sa daljinskom detonacijom.

Domet pogađanja je do pet kilometara.

Kako je naveo izvršni direktor „Kurganmašzavoda“ Petar Tjukov „Sprut-SDM1“ je danas jedinstven primerak savremenog lakog tenka.

Prema sklopu i delovima, kao i po motorno-transmisionom odeljku, „Sprut-SDM1“ je jednak borbenom pešadijskom vozilu BMP-3 i desantnom borbenom vozilu BMD-4M. Dizel motor UTD-29 od 500 konjskih snaga razvija snagu potrebnu za pokretanje borbenog vozila od 18 tona sa posadom od troje ljudi, do 70 kilometara na čas na kopnu i do deset kilometara na čas na vodi.

Trenutno se vrše državna ispitivanja tenka „SPRUT-SDM1“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala