Novi Sad više nije isti: Dirljiva reč solistkinje koja se pesmom i suzama oprostila od Balaševića

© Sputnik / Vesna Lapčević Manifestacija „Noć kada je Đole preplivao Dunav“
 Manifestacija „Noć kada je Đole preplivao Dunav“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Uz baklje, lampione, ruzmarin i hor, Novi Sad se oprostio od Đorđa Balaševića. Solistkinja Srpskog narodnog pozorišta Verica Pejić u suzama je izvodila Balaševićeve numere i delila emociju sa okupljenima na Trgu žrtava racije jer „otišao je neko naš“. Za Sputnjik nam kaže da Novi Sad više nije isti grad.

Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin, pevao je hor Srpskog narodnog pozorišta na Trgu žrtava racije dok se u pozadini, na Petrovaradinskoj tvrđavi smešio Đorđe Balašević. Njegova slika krasila je zidine trvđave, njegov glas nosio je Dunav, a solistkinja Verica Pejić za Sputnjik iskreno govori:

„Jedan ogromni deo mog života je otišao sa njim. Jako, jako mi je žao. Najčešće što čujem od ljudi, od prolaznika, od Novosađana jeste - kao da je umro neko moj. On je bio naš. Tako sam ponosna na sve gradove koji su obeležili ovaj strašan gubitak“, kaže solistkinja Verica Pejić.

© Sputnik / Aleksandar MilačićOperska diva SNP-a na manifestaciji „Noć kada je Đole preplivao Dunav“
Novi Sad više nije isti: Dirljiva reč solistkinje koja se pesmom i suzama oprostila od Balaševića - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Operska diva SNP-a na manifestaciji „Noć kada je Đole preplivao Dunav“

Sa Đoletom izvodila „Odlazi cirkus“

Sa Balaševićem se srela još kao srednjoškolka kada je sa horom učestvovala u proslavi 20 godina rada Đorđa Balaševića u Srpskom narodnom pozorištu.

„Pevala sam pesmu 'Badnje veče' i bilo je mnogo izvođača, a kad se program završio, on se obratio publici i počeo da peva ’Odlazi cirkus’, izveo me iz hora da sa njim završim tu pesmu“, seća se solistkinja i priznaje da bez obzira na sav uspeh koji je u životu ostvarila, to joj je bio najlepši doživljaj sa scene.

„Jako mi je teško da večeras, u ovakvoj prilici ponovo pevam za njega“, iskrena je umetnica.

© Sputnik / V. LapčevićNovosađani se opraštaju od Đorđa Balaševića
Novi Sad više nije isti: Dirljiva reč solistkinje koja se pesmom i suzama oprostila od Balaševića - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Novosađani se opraštaju od Đorđa Balaševića

Odlazak Đorđa Balaševića, za nju, više je od gubitka za umetnost, više od gubitka za našu zemlju.

„Novi Sad više neće biti to što je bio“, zaključuje ona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala