Novi napad na Novaka – za nešto što nikada nije rekao

© AP Photo / Ben CurtisNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta i devetostruki osvajač Australijan opena, dan posle velikog trijumfa je bio suočen sa pitanjima o vakcinaciji, a njegove reči su ponovo shvaćene i prezentovane na pogrešan način.

Srpski teniser je bio svedok burne reakcije publike po završetku finala, kada je predsednica Teniskog saveza Australije Džejn Hrdlička poručila da vakcinacija protiv virusa korona daje nadu i optimizam za budućnost.

Novak Đoković nakon osvajanja Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Znak koji je Novaku doneo mnogo, ali mogao da oduzme još više /foto, video/

Takva njena izjava je naišla na zvižduke, a Đoković je kasnije „morao“ da kaže i šta on misli o celom procesu.

„Ima mnogo pomešanih mišljenja i osećanja oko svega što se događa u svetu. Ne izgleda da je kraj blizu, naročito kada je Evropa u pitanju, ako govorimo o sportskim događajima. Što se tiče vakcine, ja ću sačekati i videti. Sada se vodi debata i sve je još u magli. Ne želim da dajem bilo kakve komentare“, istakao je Novak.

Međutim, njegove reči su u izvaštaju australijskog medija 10sport izvrnute i predstavljene na drugačiji način.

„Devetostruki šampion Australijan opena Novak Đoković je odbio da se obaveže da će primiti vakcinu protiv virusa korona. To dolazi nakon što su navijači koji su protiv vakcina kritikovani jer su zviždali pri ceremoniji nakon meča. Pobeda na Australijan openu je pala u senku zbog navijača koji su protiv vakcina. Navijači su izviždali Hrdličku čim je pomenula vakcinu za virus korona, a onda ponovo nekoliko momenata kasnije. Đoković je bio glasan kada su u pitanju njegovi stavovi koji se protive vakcinaciji i odbio je da se obaveže da će se vakcinisati pred naredni turnir“, navedeno je u izveštaju.

​Niti je Đoković bio „glasan“, niti je govorio o tome šta će uraditi po pitanju vakcinacije, jedino što je ikada govorio je da „ne želi da ga neko primorava na nešto“, te da će o svemu „videti kada bude došao u poziciju da mora da donese odluku“.

► Đokoviću se pogoršala povreda, zamalo kao Nadalova iz 2009. godine

► Novak korak bliže istoriji, Medvedev pretekao Tima, ogroman napredak Olge Danilović

► Ivanišević „otvorio karte“ posle pobede Đokovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala