Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik Ve“ stiglo u Srbiju /video, foto/

© Foto : Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj/Ustupljeno SputnjikuKontingent ruske vakcine "Sputnjik Ve" na beogradskom aerodromu
Kontingent ruske vakcine Sputnjik Ve na beogradskom aerodromu - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Novi kontingent od 50.000 doza ruske vakcine "Sputnjik Ve" stigao je jutros u Srbiju, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

„Radi se o prvoj komponenti ove vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi”, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

​On je naveo da su vakcine stigle iz fabrike „Biokad“ u Sankt Peterburgu, gde je pre dva meseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“

„Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsednika Vučića“, rekao je Popović.

On je izrazio zadovoljstvo jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.

© Foto : Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj/Ustupljeno SputnjikuRuske vakcine stigle su jutros oko 8 sati
Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik Ve“ stiglo u Srbiju /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Ruske vakcine stigle su jutros oko 8 sati

„Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji“, rekao je Popović. 

Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

© Foto : Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj/Ustupljeno SputnjikuPripreme na moskovskom aerodromu
Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik Ve“ stiglo u Srbiju /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pripreme na moskovskom aerodromu

Podsetimo, poslednja isporuka ruske vakcine Srbiji bila je 9. februara kada je na aerodrom Nikola Tesla iz Rusije stigla treća partija od 50.000 doza te vakcine.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala