Do kraja godine još jedna deonica auto-puta "Miloš Veliki"?

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAuto-put "Miloš Veliki"
Auto-put Miloš Veliki - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Vozači su tokom produženog vikenda za Sretenje u koloni na naplatnoj rampi Preljina provodili i do dva sata, a u "Putevima Srbije" kažu da bi nova deonica do Požege mogla da bude gotova do kraja godine.

Slaba im je uteha da za zastoj nije kriva spora naplata, već saobraćajni čep koji je nastao posle rampe, na petlji i u Čačku. U „Putevima Srbije“ kažu da ovaj objekat ima dovoljno prolaza i da ne planiraju proširenje, već se nadaju da će do kraja godine problem biti rešen. Sve nade polažu u završetak deonice na „Milošu Velikom“ do Požege.

„Prva sledeća naplatna stanica će se nalaziti 12 kilometara niže u odnosu na rampu Preljina, kod mesta Pakovraće. Očekujemo da će se time rasteretiti saobraćaj na naplatnoj stanici Preljina“, navode u „Putevima“.

„Ona predstavlja privremenu čeonu rampu, a posle otvaranja auto-puta i povećanja broja vozila koja su prolazila kroz nju 2019. je proširena. Prvobitno je imala četiri saobraćajne trake, a sada ima osam, od čega su tri namenjene za ulaz na auto-put, a pet za naplatu, odnosno izlaz sa auto-puta.“

U „Putevima“ tvrde, prenose Novosti, da je naplatna stanica Preljina operativno sposobna da propusti i veći broj vozila na sat od onog koji je 12. i 13. februara registrovan.

„Usporenja su pravila vozila koja su prošla naplatnu stanicu i napravila zastoj na magistralnom putu za Čačak i na kružnom toku, što je dovelo do stvaranja kolona vozila koja su došla do same naplatne stanice i samim tim usporila odvijanje procesa naplate“, objašnjavaju u „Putevima“.

„Zadržavanje vozila registrovano je od izlaska iz Čačka, u smeru ka Užicu, pa unazad sve do naplatne stanice. Prolazak od tunela Brđani do izlaska iz Čačka je trajao do 120 minuta.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala