Đokoviću se pogoršala povreda, zamalo kao Nadalova iz 2009. godine

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković je na dominantan način stigao do rekordne devete titule na Australijan openu, ali nije sve bilo baš idealno. Lako je moglo da ode u drugom pravcu čitava priča, s obzirom na to da je zadobio povredu stomačnog mišića u duelu sa Amerikancem Tejlorom Fricom.

Mnogi su mislili da Novak Đoković neće uspeti da odbrani titulu u Melburnu kada ga je žestoka bol sprečavala da pruži maksimum i da dokrajči Frica. Vodio je 2:0 u setovima i imao pobedu u džepu, ali je povreda stomačnih mišića uticala na to da se Amerikanac ekspresno vrati u meč.

Srbin je bio na kolenima, ali je onda na samo njemu poznat način, herojski stisnuo zube i pobedio. Usledilo je dva dana oporavka pod tabletama i bez treninga, da bi nakon toga počistio Miloša Raonića.

​Mnogi su tada počeli da sumnjaju u Novakove reči da je povređen, optužili su ga da glumi, a jednog od novinara u Melburnu zanimalo je sa kolikom rupturom je Đoković počeo i završio turnir.

Novinar Mark MekGovan je na Tviteru obelodanio da je pitao Novaka o njegovoj povredi, i da je magnetna rezonanca pokazala da je ruptura sa 17 milimetara narasla na čak 25 milimetara, što je 2,5 centimetara.

„Došao sam ovde pravo sa snimanja magnetnom rezonanacom, koja je pokazala da je šteta sada veća nego kada se povreda dogodila. Napuknuće je veće. U prvi mah bilo je 17 milimetara, a poslednji pregled je pokazao da je poraslo na 25 milimetara. Nije ništa strašno, rekli su mi da me čeka mirovanje dok ne zalečim mišić“, poručio je srpski as.

Sličnu povredu doživeo je i Rafael Nadal na US Openu 2009. godine, kada mu je rascep u stomačnom mišiću narastao sa šest na 26 milimetara.

► Savršenstvo bez mane – Novak osvojio 18. Grend slem titulu!

► Znak koji je Novaku doneo mnogo, ali mogao da oduzme još više /foto, video/

► Ivanišević „otvorio karte“ posle pobede Đokovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala