Dan kada je Jokić plakao: Treneru, da li mogu na klupu?

© AP Photo / David ZalubowskNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, otkrio je zanimljivu anegdotu iz sezone 2016/2017, a koja je u vezi sa Nikolom Jokićem.

Denver Nagetsi pre pet godina nalazili su se u nezavidnoj situaciju jer su imali dva veoma talentovana centra – Jusufa Nurkića i Nikolu Jokića.

Obojica su sa ovih prostora, jedan iz Bosne i Hercegovine, drugi i Srbije, i Nagetsi nisu znali kako da ih upare, pošto su obojica morali da igraju kako bi se što pravilnije razvijali.

U jednom trenutku stručni štab ekipe iz Kolorada odlučio je da od starta utakmice igra zajedno sa Jokićem i Nurkićem jer drugog rešenja nije bilo.

Tačnije, to rešenje je postojalo i ono je bilo da se trejduje jedan od pomenute dvojice.

Ipak, pre nego što su se odlučili na takav potez, Nagetsi su pokušali da igraju sa obojicom od prvog minuta. Eksperiment sa dva visoka igrača nije funkcionisao, činilo se kao da se međusobno guše i to je brinulo Jokića.

Kakav karakter ima i koliko je nesebičan, odnosno koliko misli samo na uspeh ekipe, srpski košarkaš pokazao je kada je u suzama u očima došao kod Majka Melouna.

„Majk Meloun rekao je da je Nikola Jokić tokom sezone 2016/2017 došao u suzama do njega traživši da ga skloni iz startne postave i pošalje na klupu zašto je bio frustriran što kombinacija Nurkića i njega ne funkcioniše“, napisao je na Tviteru Herison Vind – novinar iz Kolorada.

Ovim podatkom dobili smo još jednu potvrdu toga kakav je Jokić, pre svega, čovek, a o tome kakav je košarkaš sada je bespotrebno pričati jer obara rekorde u najjačoj ligi na svetu.

Na sreću svih nas, Meloun nije poslušao Jokića, već je uradio obrnuto – Jusuf Nurkić je poslat na klupu, a 15. decembra 2016. godine rodila se nova zvezda svetske košarke.

Ovaj datum pamte svi navijači Denvera jer je upravo tog dana Nikola Jokić promovisan u startnog centra ekipe i, što se kaže, posle toga sve je istorija.

Jusuf Nurkić ubrzo je trejdovan u Portland Trejlblejzerse, u suprotnom pravcu došao je Mejson Plamli koji je, ispostaviće se, bio idealna podrška srpskom centru.

Jokić je trenutno najbolji centar na svetu, a pre nekoliko dana je izabran u startnu postavu Ol-star meča, čime je postao prvi srpski košarkaš u istoriji koji će igrati od starta na ovom prestižnom meču.

Srbija ga je čekala dugo – samo da ga ne odvede Evropa ili Amerika

Bjelica o trejd pričama: Ne moram nikom da se dokazujem

Jokić je voleo Balaševića, ali nije stigao da ga upozna...

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala