Armenulić za Sputnjik: Đoković će oboriti rekord ako Nadal ne osvoji Rolan Garos

© AFP 2023 / DAVID GRAYNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2021
Pratite nas
Nekadašnji teniser i teniski trener Radmilo Armenulić govorio je za Sputnjik o uspehu srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je trijumfom na Australijan openu sebi upisao osamnaestu Grend slem titulu. Sada mu Rafael Nadal i Rodžer Federer „beže“ za po dva pehara, ali ako „kralj šljake“ ne osvoji Rolan Garos, Đoković će ove sezone oboriti i taj rekord.

Novak Đoković je na dominantan način stigao do rekordne, devete, titule na Australijan openu, ali nije sve bilo baš idealno. Njegov trijumf mogao je da bude osujećen, s obzirom na to da je zadobio povredu stomačnog mišića u meču trećeg kola koji je igrao protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Ipak, Đoković se nakon oporavka pod tabletama i bez treninga vratio u formu, pa je stigao do finala Otvorenog prvenstva u Melburnu gde je mnogo lakše nego što se očekivalo porazio sada trećeg igrača sveta, Danila Medvedeva.

„Fantastična pobeda Đokovića, lakša nego što sam očekivao. Mislim da je ovo veliki zalet za narednu sezonu. Bilo bi dobro kada bi sad osvojio Rolan Garos, onda bi rešio ceo problem“, ističe Radmilo Armenulić.

Novak Đoković 8. marta će oboriti rekod po broju nedelja provedenim na vrhu ATP liste, a još dva trofeja sa Grend slemova mu nedostaje da bi izjednačio broj titula Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Po Armenulićevim rečima, ukoliko „kralj šljake“, Rafael Nadal, ne osvoji ovogodišnji Rolan Garos, Novak ima šanse da taj rekord izjednači već ove sezone koju je započeo na fenomenalan način.

„Forma mu u početku nije bila na zavidnom nivou, sve što je odmicao turnir bila je sve bolja. Tako da je u finalu dostigao svoju najbolju formu i to je tipično za njega“, kaže sagovornik Sputnjik sporta.

Upitan da prokomentariše polemike o Đokovićevoj povredi, kao i najnoviju informaciju da je napuknuće mišića veće nego kada se povreda dogodila, naš sagovornik kaže da ipak veruje da nije u pitanju ozbiljna povreda, i da je sada pred Srbinom posebna pažnja na oporavak.

„On ima dobrog fizioterapeuta koji je dosta pomogao, pa je sanirao tu povredu. On ima neku specijalnu akupunkturu i to je pomoglo“.

Đoković je osvajanjem 18. Grend slem turnira učvrstio svoju prvu poziciju, odbranio je poene iz prošle godine i sada ima 12.030 poena na ATP listi.

Iza njega je Rafael Nadal sa 9.850, dok je Danil Medvedev, ruski teniser i finalista Australijan opena, pretekao Dominika Tima i sada je trećeplasirani na listi sa 9.735 poena.

​►„Neko odozgore vidi nepravdu koju čine prema Novaku“

Đokoviću se pogoršala povreda, zamalo kao Nadalova iz 2009. godine

Znak koji je Novaku doneo mnogo, ali mogao da oduzme još više /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala