Srbija se preokretom u dramatičnom meču osvetila Švajcarskoj!

© Foto : FIBAKošarkaši Srbije
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije je savladala Švajcarsku rezultatom 88:81 u meču bez takmičarskog značaja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Srpski tim je prethodno u Tbilisiju pobedio ekipu Gruzije i time obezbedio sebi mesto na smotri najboljih evropskih nacionalnih timova.

Srbija je uspela da se revanšira Švajcarskoj za poraz u prvom krugu kvalifikacija, ali je imala veoma težak posao.

​U nekoliko navrata rival je imao dvocifrenu razliku, međutim izabranici selektora Igora Kokoškova su uspeli da naprave preokret i da ostvare trijumf.

Meč je rešen u četvrtoj četvrtini, Srbija je sa 30:12 uspela da postavi stvari na svoje mesto pošto je prethodno Švajcarska stekla prednost tokom druge i treće deonice.

Uvodni kvartal je protekao u egalu, završen je rezultatom 21:21, a do poluvremena rival Srbije je stekao dva poena prednosti.

Treća četvrtina je protekla u znaku švajcarskog tima koji je imao dvocifrenu razliku i pretio je da nanese novi poraz Srbiji.

Ipak, ekipa selektora Kokoškova je uspostavila kontrolu, pronašla ritam i preokretom stigla do pobede.

Najefikasniji u srpskom timu je ponovo bio Filip Petrušev sa 22 poena, krilni centar Mege koji je u duelu sa Gruzijom upisao 27 poena.

​Uz to, nekadašnji mladi reprezentativac imao je osam skokoga i tri asistencije.

Sjajno šutersko veče imao je Danilo Anđušić sa 20 poena, od toga četiri trojke, dodao je šest asistencija, a dvocifreni poenterski učinak imao je Marko Luković sa deset poena.

Vredi istaći da je Aleksa Avramović stao na tri koraka od dabl-dabl učinka pošto je imao osam poena i devet skokova, a u organizaciji igre se istakao Nikola Rebić sa šest asistencija i devet poena.

Na drugoj strani Dušan Mlađan je ubacio 18 poena, a Arno Kutur i Džonatan Kazadi su dodali po 13.

► Srbija ga je čekala dugo – samo da ga ne odvede Evropa ili Amerika

► Debi i odmah najbolji – budućnost Srbije je svetla

► Srbija se na krilima Petruševa plasirala na Evropsko prvenstvo!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala