Pakleno finale u kom će se Đoković i Medvedev „poubijati“

© AFP 2023 / DAVID GRAYNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
U nedelju u 09.30 igra se veliko finale Australijan opena između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva, a Aleks Koreča, nekadašnji španski teniser, smatra da će se, žargonski rečeno, njih dvojica „poubijati“ na terenu.

Pred nama je dugo iščekivano finale prvog Grend slema u sezoni u kom će se susresti sadašnjnost i budućnost svetskog tenisa – momci koji trenutno igraju najbolje na svetu.

Aleks Koreča, koji je i stručni konsultant Evrosporta, smatra da nas očekuje pakleno finale.

„Mislim da će se poubijati. Očekujem veoma dug meč, obojica imaju sličan stil igre. Obojica će tražiti svoj servis, njihovi bekhendi su neverovatni... Forhendi – Novak pomera zglob malo više od Danila. Mislim da će se igrati kao u ogledalu, neverovatni bekhendi, sjajni takmičari“, rekao je Koreča.

Danil Medvedev nalazi se u boljoj formi od prvog reketa planete, ima 19 pobeda zaredom, osvojen ATP kup i u finalu će pokušati da nastavi ovaj sjajan niz.

Protiv bilo kog drugog tenisera Rus bi bio favorit, ali to nije slučaj kada na suprotnoj strani ima osmostrukog šampiona Otvorenog prvenstva Australije – Novaka Đokovića.

„Jedina stvar koja razlikuje Novaka Đokovića je ta što on ima 17 Grend slem titula, od toga osam u Melburnu. Ali ako pogledamo obojicu, mislim da je Medvedev pokazao da je u boljoj formi. Biće ga jako teško pobediti, Novak će morati da bude u svom najboljem izdanju i moraće da ima vrlo jasan plan i način igre, jer su obojica neverovatni defanzivci, ali i obojica vole da napadaju“, dodaje Španac.

Đoković je u dosadašnjem delu turnira imao velike probleme izazvane povredom trbušnog mišića, ali uspeo je da se oporavi, pregrmi Miloša Raonića i posle već oporavljen dobije Zvereva i Karaceva.

Duel protiv Raonića bio je i najveći ispit za Novaka jer je taj duel usledio samo 48 sati posle povrede i teško izvojevane pobede protiv Tejlora Frica.

Uspeo je da se spremi za Kanađanina i posle toga sve je išlo lakše, te sada, nadamo se, maksimalno spremno dočekuje duel sa ruskim teniserom.

„Mislio sam da neću igrati bez bola, ali sam ipak uspeo. Nikada nisam imao sličnu povredu, teško je uporediti osećaje“, rekao je srpski teniser posle polufinala.

Sada sledi najveći ispit – momak koji igra tenis života i koji, što je najvažnije, zna kako se pobeđuje Novak Đoković.

„Najveći problem je što, dok drugi imaju respekt prema Novaku, Medvedev nema. Uvek ide na pobedu protiv njega i ne leži mu baš. Kada krenu da igraju, razmene su uvek neizvesne“, rekao je Troicki u emisiji „Sputnjik sport – Miljanov korner“.

Troicki je dodao kako blagu prednost daje Novaku, ali i da je Medvedev veoma neugodan protivnik i da se na kraju nada najboljem – pobedi sunarodnika.

Malu prednost Đokoviću dao je i Aleks Koreča koji smatra da je odnos 55-45 u korist srpskog tenisera.

„Biće zanimljivo videti ko i u kojim trenucima će imati dominaciju. Obojica se oslanjaju na svoj servis, posebno Danil. Novak je u tom segmentu takođe napredovao. Ne bih se iznenadio da meč traje tri i po, četiri sata. Ako su obojica igrača zdrava, imaćemo pakleni meč. Blago naginjem ka Novaku, ali samo malo, možda 55-45 u korist Novaka“, zaključio je španski stručnjak.

U međusobnim okršajima Novak vodi sa 4-3, a zanimljivo da je ruski teniser dobio tri od poslednja četiri meča.

Medvedev je slavio u poslednjem, bilo je to pre nekoliko meseci na Završnom turniru u Londonu, te nema sumnje da će Đoković dobro prostudirati taj meč, videti šta nije dobro uradio i u nedelju u 09.30 pokušati da ispravi greške.

Budite uz Sputnjik sport koji će uživo pratiti veliko finale Australijan opena.

Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona

Rus svalio pritisak na Novaka: On može da izgubi mnogo više nego ja

Đoković se emotivnom porukom oprostio od Panonskog mornara

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala