Objavljene cene ruske „dačije“: „Lada largus“ u četiri varijante /foto, video/

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaAutomobili
Automobili  - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Cene ruske „dačije“, „lade largus“, objavljene su i kreću se u Rusiji od 7.645 do 11.000 evra, a restilizovana verzija ovog automobila prodavaće se u četiri varijante.

AVTOVAZ izmenio je dizajn i bazni motor popularnog modela „lade“, koji izgleda kao bratski model „Dačije“ „logan“ u karavan varijanti.

Masovna proizvodnja „largusa“ počela je u Toljatiju prvih dana februara, a sada su počeli da stižu i u prodajne salone.

Prodaje se u četiri varijante, furgon, putnički model sa pet sedišta, zatim sa sedam sedišta i kao „largus kros“, pišu kolesa.ru.

Avtomobil Lada Largus, AvtoVaz - Sputnik Srbija, 1920, 14.12.2020
Ruska „dačija“: Predstavljena nova verzija „lade largus“ /foto/

„Largus“ je među prvih 25 najprodavanijih modela u Rusiji već godinama, a sada je dobio nove farove, branike, rešetku hladnjaka, retrovizore... Sve po uzoru na novije modele „logana“.

Izmenjena je i unutrašnjost, pa sada komandna tabla nalikuje onoj iz „dačije daster“ prve generacije, dok su volan i brzinometar isti kao kod novijih modela „lade“.

Poboljšana je i zvučna izolacija, ugrađena su nova prednja sedišta, „largus“ sada ima i naslon za ruku napred, dok su prekidači za spuštanje prozora premešteni na vrata.

U pojedinim verzijama „largus“ ima i multimedijalne sisteme, navigaciju, zagrevanje šoferšajbne, kameru za vožnju unazad...

Modernizovan je i bazni motor zapremine 1,6 litara koji sada ima 90 konjskih snaga, tri više nego ranije. Takođe, 80 odsto obrtnog momenta dostupno je već na 1.000 obrtaja u minuti, što smanjuje potrošnju i emisiju izduvnih gasova. „Largus“ pokreće i još jedan motor iste zapremine, ali sa 16 ventila i snagom od 106 konjskih snaga.

„Largus“ u furgon verziji u Rusiji košta od 7.645 do 9.528 evra. Cena putničke varijante sa pet sedišta kreće se od 7.700 do 10.200 evra, u zavisnosti od opreme.

„Largus“ sa sedam sedišta košta od 9.100 evra do 10.500 evra.

Najluksuznija je verzija „largus kros“ koji nudi bogatiji paket opreme i može biti i sa pet i sa sedam sedišta. Njegova cena je od 9.650 do 11.000 evra.

Cene nove verzije „lade largus“ nešto su više nego kod ranijeg modela, koji je koštao od 7.300 do 9.200 evra.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala