Novak Medvedevu: Više me ne zoveš toliko često... /video/

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEDanil Medvedev (levo) i Novak Đoković pred početak finala Australijan opena 2021.
Danil Medvedev (levo) i Novak Đoković pred početak finala Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković je uz mnogo dobrog raspoloženja i osmeha prokomentarisao osvajanje devete titule u karijeri na Australijan openu.

Đoković je u velikom finalu deklasirao Danila Medvedeva i osvojio ukupno 18. Grend slem u karijeri.

Obraćanje po podizanju trofeja počelo je sa povicima „Nole, Nole...“ sa tribina od strane srpske publike.

„Hvala vam puno, hvala... samo trenutak...“, rekao je Novak i pokušao da primiri svoje navijače kako bi mogao da počne svoje obraćanje.

Prvi deo govora posvetio je Medvedevu, kojeg je prijateljski zadirkivao.

„Želeo bih da uzvratim komplimente Danilu. Ti si sjajan momak i ponovo si pokazao zašto. Ranije smo se više družili i trenirali, ali me više ne zoveš toliko tokom poslednjih par godina (smeh). Ali, dobro je što i dalje lepo misliš o meni. Stvarno volim Danila kao osobu van terena, on mi je veliki prijatelj, a na terenu mi je jedan od najtežih protivnika koje sam imao u karijeri“, rekao je Đoković i dodao:

„Pitanje je trenutka kada ćeš da osvojiš Grend slem, to je sigurno, ali mogao bi da sačekaš još par godina, ako ti nije problem. Još jednom želim svima da skrenem svima pažnju na njegov neverovatan rezultat i seriju od 20. pobeda“.

​Novak je iskazao zahvalnost svom timu, a posebno fizioterapeutu Ulisesu Badiju, koji je imao ključnu ulogu posle povrede koju je Novak zadobio u trećem kolu.

Novak Đoković tokom finala Australijan opena 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Savršenstvo bez mane – Novak osvojio 18. Grend slem titulu!

„Želim da se zahvalim svom timu, Goranu, svima koji su kod kuće... Marko, Miljan, roditelji, supruga, deca koja su sa mnom uvek na ovom mom dugom putu. Ovo je za mene bio rolerkoster, a Uli tebi specijalna zahvalnost jer si se pobrinuo za to mogu da igram. Večno sam ti zahvalan na tome, kao i svima vama jer mi dajete energiju i podršku“.

Australijan open se održao u nesvakidašnjim uslovima, posle dve nedelje obaveznog karantina za sve učesnike, pa je pred početak turnira bilo mnogo pitanja o tome da li bi turnir uopšte trebalo da se održi.

„Imamo sam mnogo različitih osećanja Ovo je bio stvarno uspešan turnir za organizatore i želim da čestitam Kregu Tajliju za trud. Nimalo nije bilo lako, bilo je mnogo izazova na više nivoa, ali oni prosto moraju da budu ponosni na sebe zbog svega što su uspeli da urade. Hvala vam što ste omogućili da se ovaj turnir desi“.

Novak je ostao nepobeđen u finalima Australijan opena, pa sada na „Rod Lejver areni“ ima devet pobeda u isto toliko završnih mečeva.

„Na kraju, želim da se zahvalim ovom terenu, Rod Lejver areni. Volim te svake godine sve više i više. Ljubav se nastavlja!“,zaključio je svoje obraćanje Đoković.

​► Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona

Japanka dominantno do druge titule u Melburnu

Zapadnjaci bi voleli da je robot, ali on je emotivac iz Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala