„Iz keca u dvojku“: Zvezda se mučila, pa iz dva kornera slomila otpor Spartaka

© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde proslavljaju gol protiv Novog Pazara
Fudbaleri Crvene zvezde proslavljaju gol protiv Novog Pazara - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Mučili su se fudbaleri Crvene zvezde na nezgodnom gostovanju u Subotici, gde su posle preokreta stigli do sva tri boda u duelu 23. kola Superlige sa Spartakom - 1:2 (1:0). Domaći tim je posle uvodnih 45 minuta imao prednost zbog gola Nikole Furtule, ali su u nastavku Mirko Ivanić i Seku Sanogo doneli sva tri boda crveno-belima.

Dejan Stanković odlučio se za najjači sastav na gostovanju u Subotici, čak je ekipa zaigrala i sa dva klasična špica - Dijegom Falčinelijem i Radovanom Pavkovim, dok je prvi put kao starter na teren istrčao skupo plaćeni Filipo Falko. U postavi je bio i oporavljeni Veljko Nikolić, koji je pauzirao zbog problema sa skočnim zglobom.

Krenuli su ofanzivno crveno-beli na severu Srbije, ali se „golubovi“ nisu uplašili. Tražila je Zvezda i penal posle jedne situacije kada je fudbalera domaćih pogodila nehotice lopta u ruku, ali se glavni sudija nije oglasio.

​Prva čudna situacija odigrala se u 27. minutu kada je Dejan Stanković iz nepoznatih razloga izveo iz igre Filipa Falka, umesto njega je ušao El Fardu Ben. Inače, Falko je bio jedan od aktivnijih fudbalera srpskog šampiona.

A, onda posle perioda dosadnog fudbala bez previše šansi, usledio hladan tuš za Crvenu zvezdu u 35. minutu kada je Furtula „bocnuo“ Milana Borjana. Šimura je uposlio Srećkovića, koji je efektno uputio završni pas ka Nikoli Furtuli, koji je hladnokrvno rešio situaciju „jedan na jedan“ i doneo prednost Spartaku. 

Bio je to ujedno i rezultat kojim se otišlo na pauzu od 15 minuta, iako je Zvezda bila tim koji je stvorio više prilika, ali ih nisu realizovali njeni Italijani - Falčineli i zamenjeni Falko.

Drugo poluvreme otvorio je vatromet u Subotici u režiji Zvezdinih navijača, koji to redovno rade gde god da crveno-beli gostuju, pa je atmosfera u tim trenucima gledajući nebo, podsećala na novogodišnju noć. 

Napadala je Stankovićeva kaznena ekspedicija od samog starta drugog dela susreta, ali su žilavi gosti odolevali. Trener crveno-belih uveo je u igru Gavrića, Srnića i Sanoga, koji su zamenili Petrovića, Pavkova i Rodića, a terenska inicijativa isplatila se Zvezdi u 80. minutu kada je Mirko Ivanić, najbolji igrač tima s Marakane ove sezone, uspeo da nađe put do mreže Spartaka i tako sačuva Zvezdu od prvog poraza ove sezone.

Posle kornera je crnogorski reprezentativac bio najprisebniji u petercu domaćina i postigao je pogodak, matiravši Dujmovića.

​Svega osam minuta bilo je potrebno Zvezdi da u potpunosti preokrene rezultat, a ponovo je korner bio koban po Spartak. Udarac iz ugla je baš kao kod gola Ivanića izveo Ben, a ovoga puta je najviši u skoku bio Seku Sanogo

​Ispotaviće se da je gol iskusnog veziste bio i poslednji na meču, pa su crveno-beli stigli do jubilarne 20. pobede ove sezone u kojoj imaju još dva remija i ne znaju za poraz. Zvezda je ostala na plus šest u odnosu na prvog pratioca Partizan uz utakmicu manje.

Zvezda se samo rezultatski namučila u Subotici, s obzirom na to da, treba biti realan i priznati da su crveno-beli bili nadmoćniji, pogađali su prečke i stative, promašivali zicere, ali na kraju nisu kažnjeni zbog toga. 

Srpski šampion se posle nove „trojke“ okreće revanš susretu Lige Evrope sa Milanom koji je zakazan za 25. februar na San Siru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

► Inter je gazda Milana – Zvezda bi mogla da iskoristi očajnu formu roso-nera

► Tri gola za tri boda – Partizan 12. uzastopnom pobedom uveličao jubilej Stanojevića /video/

► Basta za Sputnjik: Zvezda nije otpisana, očekujem Ibru u revanšu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala