Srpsko naoružanje i vojna oprema na Sajmu u Emiratima /foto/

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeMinistar odbrane Nebojša Stefanović na Sajmu naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
Ministar odbrane Nebojša Stefanović na Sajmu naoružanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović prisustvovao je otvaranju 15. Međunarodnog sajma naoružanja i vojne opreme „IDEX 2021“ u Abu Dabiju. Ministar je obišao i štand JP „Jugoimport SDPR“ na kojem je predstavljen deo proizvodnog programa odbrambene industrije Srbije.

Stefanović je istakao da je ovaj vodeći sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede.

„Dobra je prilika za naše vredne ljude i za naše fabrike da predstave svoje proizvode, uključujući i sve ono što je usvojeno u naoružanje Vojske Srbije, kao i neke nove projekte na kojima radimo i koji obuhvataju složene borbene sisteme“, rekao je Stefanović.

On je naveo da će se tokom Sajma sastati sa kolegama ministrima odbrane iz više zemalja sveta sa kojima će razgovarati o zajedničkoj saradnji.

© Foto : Ministarstvo odbrane Srbije„Sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede“.
Srpsko naoružanje i vojna oprema na Sajmu u Emiratima /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
„Sajam naoružanja i opreme dobra prilika da naša odbrambena industrija prikaže ono što je stvorila u prethodnom periodu i što može da proizvede“.

„Razgovaraćemo o tome šta je to što možemo da uradimo čak i u ovom složenom vremenu Kovida, da pomognemo da naša vojska bude efikasnija, da imamo više zajedničkih vežbi kojima ćemo pomoći da ta multifunkcionalna operabilnost naše vojske bude dobra, a istovremeno da čujem šta kolege misle o tome šta možemo dalje da uradimo zajednički i da radimo na sklapanju novih sporazuma kojima će naša zemlja da napreduje“ rekao je ministar odbrane.

Na jednoj od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi naoružanja i vojne opreme među izlagačima je tradicionalno i „Jugoimport SDPR“ s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije.

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeMeđu izlagačima je tradicionalno i „Jugoimport SDPR“.
Srpsko naoružanje i vojna oprema na Sajmu u Emiratima /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Među izlagačima je tradicionalno i „Jugoimport SDPR“.

Međunarodni sajam naoružanja „IDEX“ održava se svake druge godine pod pokroviteljstvom njegovog visočanstva šeika Halife bin Zajeda al Nahjana, predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vrhovnog komandanta Oružanih snaga UAE, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

To je jedina izložba u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj su predstavljene najsavremenije tehnologije za sve vidove oružanih snaga.

Sajam privlači pažnju državnih i vojnih predstavnika, odnosno korisnika sredstava naoružanja i vojne opreme, što je dobra prilika da svet vidi šta Srbija može da ponudi iz oblasti odbrambene industrije.

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeOvogodišnji Sajam okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja.
Srpsko naoružanje i vojna oprema na Sajmu u Emiratima /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Ovogodišnji Sajam okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja.

Smešten u Nacionalnom izložbenom centru u Abu Dabiju, ovogodišnji Sajam, i u uslovima pandemije virusa korona, okupio je više od 900 izlagača iz 59 zemalja uz strogo poštovanje propisanih zdravstvenih zaštitnih i epidemioloških mera i za sprečavanje širenja bolesti Kovid-19.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala