Đoković deklasirao Medvedeva i osvojio deveti trofej u Australiji!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je devetu titulu šampiona Otvorenog prvenstva Australije pobedom nad Danilom Medvedevim u tri seta – 7:5, 6:2, 6:2.

Đoković je do pobede došao neočekivano lako, posle sat vremena i 54 minuta tenisa – 7:5, 6:2, 6:2.

Tok meča ste mogli da pratite u našem tekstualnom prenosu. 

Ovo je deveta titula u Melburnu za srpskog tenisera, a ukupno 18. na Grend slem turnirima u karijeri, čime se približio Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru, koji imaju po 20.

Takođe, Đoković je svoju dominaciju na „Rod Lejver areni“ potvrdio i time što je ostao neporažen u finalima Australijan opena, te je sada na 9/9.

​Medvedevu je ovo bilo drugo Grend slem finale u karijeri, a u prvom je 2019. godine izgubio od Nadala na US openu, pa će morati dodatno da sačeka na prvi GS trofej.

Đoković je furiozno počeo i već u prvom ritern gemu protivnika napravio brejk posle nekoliko fenomenalnih riterna.

Izgledalo je kao da će prvi set rutinski pripasti srpskom teniseru, ali se onda desio nagli pad u njegovoj igri, a Rus je to iskoristio i izjednačio na 3:3.

Sve do same završnice prvog seta gemovi su bili kratki, zbog izuzetnih servisa i sa jedne i sa druge strane, a onda je usledio novi atak Đokovića.

Iako je Medvedev izuzetno servirao, Novak je bio bukvalno savršen i uspeo je da napravi brejk kojim je osvojio prvi set – 7:5.

​Drugi set počeo je brejkom i to već u prvom gemu, a načinio ga je Medvedev koji je iskoristio seriju Đokovićevih grešaka.

Imao je kolike-tolike šanse Rus da potvrdi brejk, ali su Novakovi riterni nastavili da ga pritiskaju kao verovatno nikada do sada.

Danil je u tim trenucima meča počeo da oseća pritisak i da iz nemoći menja stil igre, a Novak je nastavio da pruža savršenu partiju, pa je napravio još jedan brejk u nizu.

Đoković je to uradio uprkos nesvakidašnjoj situaciji prilikom koje su barem dve osobe izbačene sa tribina zbog pravljenja buke usred poena.

Do kraja seta viđen je još jedan brejk, pa je Srbin došao na korak do pobede – 6:2.

​S obzirom da je Novak ponovo servirao prvi u trećem setu, Rus je imao priliku da isti krene kao i drugi.

Dobro je počeo, pošto je došao do dve vezane brejk lopte, ali onda ušao u veliku seriju grešaka.

Medvedev je ponovo pokušao da promeni nešto u svojoj igri i da Novaka iznenadi brzim drugim servisima i agresivnom igrom, ali ništa od toga mu nije polazilo za rukom.

​Đoković je napravio novi brejk, te došao do seta i brejka prednosti.

Medvedev je do kraja seta, pri rezultatu 4:2 za Novaka, odigrao verovatno najbolji ritern gem na meču, ali mu ni tu nije bilo spasa – Đoković je bio savršen.

Đoković je posle tog gema pokazao na svoju glavu, a onda, nekoliko minuta kasnije, završio posao i krenuo u veliko slavlje.

​► Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona

► Đoković se emotivnom porukom oprostio od Panonskog mornara

► Zapadnjaci bi voleli da je robot, ali on je emotivac iz Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala