Bugarski ministar Skoplju: Ne nadajte se da ćemo reći - vi, nezahvalni, zaslužujete da uđete u EU

© Sputnik / Bogdan Pantić, Brankica RistićSkoplje
Skoplje - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2021
Pratite nas
Makedonski političari ne treba da očekuju da će stav Bugarske nakon parlamentarnih izbora u aprolu nešto promeniti, izjavio je bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov.
„Ili ih laže neki lobista, ili sami sebe lažu da će se dan nakon izbora u Bugarskoj nešto promeniti i bugarska politička elita ili parlamentarne partije kazati: nebitno, što nas pljujete, nebitno što nam kradete istoriju, nebitno, što pokušavate da nam napravite problem sa „manjinama“ u Bugarskoj, mi ćemo vas uvesti u EU, jer ste vi nezahvalni i zaslužujete da budete tamo“, rekao je političar Bugarskoj nacionalnoj televiziji.

„Okvirni stav je potpuno jasan. Ne znam da li postoji neko ko bi mogao da dozvoli nešto slično (promenu stava Bugarske). I zašto bi to uradio? Šta bi Bugarska od toga dobila? Naši prijatelji, naša braća u Makedoniji treba da znaju jedno: ta mržnja, koju generiše njihova elita prema Bugarima i Bugarskoj, Bugarima u samoj Makedoniji, zar ta politička elita vodi državu ka nečem dobrom?“, izjavio je političar.

Trenutnu politiku Severne Makedonije, u kojoj neki državni službenici vređaju etničke Bugare koji žive u državi, ne bi podržao američki predsednik Džo Bajden, smatra Karakačanov.

„Treba da znaju da i EU ima dovoljno problema. Još jedan, još na Balkanu, ako se ranije ne reši na pravi način, bio bi suvišan za njih“, zaključio je on.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala