Vlahović nastavio da teroriše mreže u Italiji /video/

© AP Photo / Fabio FerrariSrpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine
Srpski fudbaler Dušan Vlahović u dresu Fiorentine - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Dušan Vlahović odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu u pobedi Fjorentine nad Specijom - 3:0 u 23. kolu Serije. Napadač „viole“ je postigao gol i upisao asistenciju, čime je statistički gledano uz Kastrovilija, bio najbolji akter meča.

Fiorentina je bila favorit protiv Specije koja je u prehtodnom kolu priredila senzaciju i savladala Milan (2:0) bez primljenog gola. Jasno je da protiv takvog rivala morate da budete oprezni, pa zato ne čudi što su „ljubičasti“ bili strpljivi.

​Tim koji s klupe vodi iskusni Ćezare Prandeli imao je podređenu ulogu na terenu u prvih 45 minuta, jer je Specija imala čak sedam udaraca, od čega dva u okvir gola Dragovskog, dok Fiorentina nije ozbiljnije zapretila Provedelu.

Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Ekskluzivno Piksi: Da, biću selektor Srbije!

Ipak, u drugom poluvremenu potrpuno druga priča na terenu. Upravo je Vlahović već u 48. minutu uspeo u skoku da dohvati levom nogom jednu tešku loptu, koju je uputio Kastrovili i da je sprovede u mrežu. Talentovani napadač je u stilu najvećih majstora, poput prave „devetke“, odreagovao u pomenutoj situaciji. 

Usledila je konsultacija VAR, ali je video-tehnologija pokazala da Kastroviliju nije pobegla lopta u gol-aut celim obimom, pa je nekadašnji špic Partizana stigao do devetog gola u Seriji A ove sezone. to je svakako fantastičan rezultat za fudbalera koji ima samo 21 godinu. 

„Znali smo da će utakmica biti teška i bili smo strljivi. Čekali smo. Želim da zahvalim saigračima i treneru. Mnogo dugujem Prandeliju. Moramo da nastavimo ovako, da budemo konstantni jer zajedno možemo puno toga da ostvarimo", rekao je Vlahović posle meča. 

Vođstvo Fiorentine nateralo je Speciju da se „otvori“, da zaigra na sve ili ništa, i iz takve igre gosti su bili kažnjeni sa još dva gola u mreži.

Prvo je Kastrovili povećao prednost domaćina na 2:0, da bi Ejserik na asistenciju Vlahovića postavio konačnih 3:0.

Tim iz Firence je trenutno 12. na tabeli sa 25 bodova iz 23 odigrana kola.

► Zvezdin heroj iz Begeča – dođe, matira velikana, pa trk nazad u zavičaj

► Batistuta, Adrijano? Ne – Dušan Vlahović!

► Vlahović za Sputnjik otkrio zašto nije uzeo Ronaldov dres /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala