Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona

© Sputnik / Miljanov kornerSrpski teniser Viktor Troicki
Srpski teniser Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Viktor Troicki, srpski teniser i selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, bio je gost Sputnjik sporta u emisiji „Miljanov korner“ gde je pričao o mnogim aktuelnostima i planovima za budućnost.

Troicki, koji ima 35 godina, od januara je selektor reprezentacije Srbije, ali i pored toga i dalje se aktivno bavi profesionalnim tenisom i planira da tako bude još neko vreme.

Viktor Troicki posle pobede nad Francuskom u finalu Dejvis kupa 2010. godine - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2020
Troicki ekskluzivno za Sputnjik: Nisam došao kao „vanzemaljac“

Nekadašnji 12. teniser sveta pokušava da se vrati na među 100 najboljih, pošto je trenutno 202. na ATP listi.

„Još uvek ima nade i borim se da se vratim“, rekao je Troicki na početku razgovora sa našim Miljanom Milićevićem.

Srpski teniser je posle poraza u prvom kolu Australijan opena bio razočaran, te je rekao da ne zna li će više igrati tenis. Naravno, to je rekao u afektu.

„To je reakcija posle takvog meča, do Vimbldona dajem sebi šansu, da igram do tada, da vidim gde sam i nakon toga da odlučim da li ću nastaviti karijeru ili neću“, dodaje Troicki.

Pre nego što je zaigrao na prvom Grend slemu od 2019. godine, Troicki je prošao kvalifikacije koje su održane u Dohi, na drugom kontinentu.

„Tamo je sve funkcionisalo kako treba, znali smo pravila i bilo je dobro organizovano. Nismo smeli da izlazimo, osim hotela i kluba gde smo igrali mečeve. Dobri su bili uslovi, osećao sam se sjajno, bio sam u formi i ta Doha je prošla kako treba“.

Međutim, u Australiji je bilo daleko od dobrog. Troicki je imao tu nesreću da je u njegovom čarter letu iz Dohe bila jedna zaražena osoba, pa zbog toga 15 dana nije smeo da izađe iz sobe.

„Organizovano je 19 čarter letova za sve učesnike turnira. Popunjenost svih aviona bila je maksimum 20 odsto. Desilo se da na tri leta budu zaražene osobe, na mom letu je bila jedna zaražena i svi putnici iz aviona morali su da budu u strogom karantinu 15 dana“, kaže Viktor.

Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2021
Troicki iz strogog karantina direktno na turnir

Selektor reprezentacije Srbije bio je upitan kako je prošao kroz sve to.

„Možete da zamislite... Petnaest dana ležanja u krevetu i da se ne baviš sportom, teško ti je nakon toga hodati i biti spreman za dnevne aktivnosti, a pogotovo kada treba sve brzo da nadoknadiš. Gledao sam da se što bolje pripremim za Australijan open, što je bilo teško fizički i psihički. Nisam imao sreće“, rekao je Troicki i dodao:

„Ne želim da se vraćam na tu temu, gledao sam Netfliks, radio sklekove, dobio sam dva tega od sedam kila, strunjaču za vežbe i dobili smo sobni bicikl. Bilo je psihički dosta teško jer nisam bio pripremljen na to, rečeno nam je bilo nešto suprotno“.

Sve je to prošlo, Troicki je učestvovao na jednom pripremnom turniru i odmah završio učešće, potom je bio deo reprezentacije, a zatim je usledio i glavni žreb Australijan opena.

Viktor nije imao sreće, dva puta je mogao da završi meč, ali nije uspeo i na kraju je posle velike borbe i pet setova izgubio od Majkla Moa.

„Kada je trebalo da završim, nisam to uradio – i to dva puta. Veća mi je žal za četvrtim setom gde sam servirao za meč, sve je išlo glatko i kako treba... Umesto da završim, bezveze sam ga ostavio u životu, on je uspeo da se vrati i osetio je da može da preokrene. U petom setu sam se već malo izduvao, nisam imao toliko energije... Na kraju je potpuno preokrenuo meč, nesreća...“, kaže Viktor.

Troicki je tako propustio šansu da u drugom kolu igra sa Rafaelom Nadalom.

„Tenis je specifičan jer nije kraj do poslednjeg poena. U tenisu nema povlačenja. Ostaje žal, nisam igrao pune dve godine Grend slema i sama ta pomisao da mogu da igram protiv Rafe je... zaista mi je žalo, ali glavu gore, nije prvi put jer mi se dešavalo i pre“.

Voditelj Miljan Milićević pitao je Troickog i za Novaka Đokovića koji će u nedelju igrati protiv Danila Medvedeva za devetu titulu u Australiji.

„Predvideo sam da je Medvedev najnezgodniji rival pored Novaka. Ima 19 pobeda zaredom ove godine, osvojio je ATP kup, imao je sjajne trijumfe... Izgleda da je u takvoj formi da nema problema protiv bilo koga da igra“.

„Najveći problem je što, dok drugi imaju respekt prema Novaku, Medvedev nema. Uvek ide na pobedu protiv njega i ne leži mu baš. Kada krenu da igraju, razmene su uvek neizvesne“, kaže Trocki.

Meč između Đokovića i Medvedeva igra se u nedelju u 09.30, a u međusobnim duelima vodi srpski teniser – 4:3.

Tim Henman - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Britanska legenda za Sputnjik sport: Novak je pobedio sumnje

„Đoković se na ovom terenu oseća najjače, pravi razliku... Naravno da je favorit, ali neće biti lako, neugodan je protivnik. Nema respekta, a čak i najveći kada igraju protiv Đokovića oseti se to... Ovaj ne pokazuje, verovatno ima, ali ne pokazuje. Videćemo“, istakao je selektor Srbije.

Troicki je pričao i o planovima za budućnost.

Novak formira ozbiljan teniski centar, akademiju. To još nije stalo na noge, ali polako se radi na tome. Biću deo toga i u skorijoj budućnosti radimo na tome i da napravimo nešto što će biti na svetskom nivou“.

Na kraju emisije srpski teniser prokomentarisao je i ruske korene.

„Samo 50 odsto. Otac mi je rođen u Srbiji, ali su mu otac i majka, odnosno moji deda i baba iz Rusije. Izbegli su odatle za vreme revolucije, došli u Srbiju 1917, ovde se upoznali... Drago mi je što imam ruske krvi, ali se više osećam kao Srbin“, zaključio je Viktor Troicki u emisiji „Miljanov korner“.

Sputnjik sport – Miljanov korner: Viktor Troicki o korenima, Novaku i „najtežem rivalu“ /video/

Sputnjik sport – Miljanov korner: Da li se Partizan vraća filozofiji Duška Vujoševića? /video/

Sputnjik sport: Miljanov korner – gost Nebojša Čović /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala