Srbi srušili šampiona Evrope, „novi Žigić“ rešeta u Bundesligi /video/

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHLuka Jović i Filip Kostić
Luka Jović i Filip Kostić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su Bajern Minhen (2:1), dok je Saša Kalajdžić predvodio Štutgart do minimalne pobede protiv Kelna – 1:0.

Ajntraht, za koji su od starta igrali Filip Kostić i Luka Jović, nastavio je sa sjajnim partijama u Bundesligi, te je sa nova tri boda došao do pete pobede zaredom.

Filip Kostić bio je jedan od najboljih igrača na terenu i u 12. minutu asistirao je Kamadi za vođstvo. Kragujevčanin je lepo prošao po levoj strani, potom je poslao oštru loptu u kazneni gde je bio Kamada kojem nije bilo teško da savlada Nojera.

Kostić je nastavio sa fenomenalnim igrama, te je protiv Bajerna upisao čak desetu asistenciju u Bundesligi.

Do kraja poluvremena domaći fudbaleri postigli su još jedan gol. Amin Jounes uputio je snažan udarac i golman Bajerna nije imao šansu da odbrani.

Gosti iz Minhena u nastavku duela uspeli su da smanje zaostatak preko Roberta Levandovskog, međutim, to je bilo sve od aktuelnog šampiona Evrope, te je Ajntraht zasluženo došao do pobede.

Filip Kostić bio je jedan od najbolje ocenjenih fudbalera, dok je i Luka Jović odigrao dobro iako nije dao gol. Mladi napadač imao je dobru šansu u 45. minutu, ali Nojer se isprečio i odbranio.

Jović je bio aktivan na terenu, dobro se otvarao, a u 68. minutu zamenio ga je Ahe.

Novi gol Saše Kalajdžića

Fudbaleri Štutgarta pobedili su na gostovanju Keln 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Saša Kalajdžić.

Momak visok dva metra, zbog čega je i dobio nadimak „novi Žigić“, postigao je sjajan gol glavom nakon prekida. Sosa je centrirao, a Kalajdžić glavom poslao loptu iza leđa golmana Kelna.

Kalajdžić vuče Štugart ka Evropi i protiv Kelna postigao 10. gol u sezoni. Visoki fudbaler ima srpske korene, a rođen je u Austriji i već je debitova za nacionalni tim ove države.

Štutgart je trenutno deseti na tabeli, ali nalazi se na svega četiri boda od Evrope i očekuje se da će do kraja prvenstva voditi veliku borbu za izlazak na evroscenu.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

Srbija ga izgleda neće dočekati, ali „novi Žigić“ vuče „švabe“ ka Evropi

Kako su srpske varnice upalile usnulu nemačku mašinu

Jović: Čuo sam da se Filip smeje više nego ranije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala