Rusija razotkrila novi tajni plan terorista: Hemijski napad na Idlib

© AP Photo / Ghaith AlsayedProturski militanti u Siriji raketiraju položaje sirijskih vladinih snaga u provinciji Idlib
Proturski militanti u Siriji raketiraju položaje sirijskih vladinih snaga u provinciji Idlib - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Borci u Siriji nameravaju da insceniraju hemijski napad na severoistočnu teritoriju Idliba i da za to optuže sirijske vlasti, saopštio je ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji.

Kako je rekao rukovodilac tog Centra admiral Vjačeslav Sitnik, u pitanju je teroristička organizacija Hajat Tahrir el Šam koja namerava da tokom terorističkog akta stradaju civili.

On je rekao i da postoje dokazi da su teroristi u kamionima dostavili hemijska sredstva koja bi trebalo da budu upotrebljena u napadu.

Ovo nije prvi put da ruske vlasti upozoravaju na opasnost od terorističkih napada u Siriji, poslednji put se to dogodilo pre nedelju dana kada je ruski Centar za pomirenje saopštio da je u području naseljenog mesta Fua, takođe u provincija Idlib, zabeležena je aktivnost militanata „Hajat Tahrir el Šam“.

Pored toga, naveo je ruski Centar, na lice mesta je stigla i grupa aktivista pseudohumanitarne organizacije „Beli šlemovi“ sa profesionalnom opremom za snimanje“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala