Jokić prepustio saigraču da ispiše istoriju NBA lige /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić na utakmici protiv Klivlenda
Nikola Jokić na utakmici protiv Klivlenda - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Košarkaši Denvera pobedili su Klivlend Kvalirse rezultatom 120:103, u meču u kojem je Nikola Jokić uzeo neverovatno mali broj šuteva, ali je opet stigao da upiše novi tripl-dabl. Najbolji centar NBA lige imao je 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a Nagetse je do trijumfa ovoga puta vodio neverovatni Džamal Marej, koji je ubacio 50 poena.

Džamal Marej je ispisao istoriju NBA lige, s obzirom na to da je prvi košarkaš koji je u jednom meču postigao 50 poena bez izvedenog slobodnog bacanja!

​Što se tiče Nikola Jokić, šutirao je svega 5/8 iz igre, dok je s linije penala bio nepogrešiv 5/5, prepustivši ovoga puta drugima da diktiraju tempo meča, pa je to bila prilika za Džamala Mareja.

​Jokićev saigrač nemilosrdno je zatrpavao koš Klivlenda i najzaslužniji je za trijumf tima iz Kolorada. Marej je šutirao 13/15 za dva poena i 8/10 za tri poena.

S druge strane, u taboru Kavalirska istakao se Kolin Sekston koji je postigao 23 poena, a podršku je imao od Džareta Alena koji je brojao do 20. Ipak, bilo je jasno da njih dvojica neće moći da izađu na kraj s Marejom koji je bio nezaustavljiv, dok je Jokić novim, ukupno sedmim tripl-dablom ove sezone, davao poene i razigravao saigrače kada je bilo potrebno.

Odlično je Denver otvorio utakmicu i od finiša prve četvrtine, pa sve do kraja susreta je kontrolisao dešavanja na parketu, u meču koji su na kraju Jokić, Marej i drugovi rešili u svoju korist sa 17 poena razlike.

Prvu deonicu Nagetsi su rešili u svoju korist rezultatom 33:23, da bi do poluvremena otišli na plus 16. Bez većih problema su momci trenera Majka Melouna do kraja susreta održavali stečenu prednost, da bi stigli do 16. trijumfa ove sezone i trenutno su sedmoplasirani tim u Zapadnoj konferenciji.

NBA, rezultati

Orlando -Golden Stejt 124:120

Boston - Atlanta 121:109

Filadelfija - Čikago 112:105

Memfis - Detroit 109:95

Milvoki - Oklahoma 98:85

Nju Orleans - Finiks 114:132

Minesota - Toronto 81:86

L.A. Klipers - Juta 116:112

Klivlend - Denver 103:120

Njujork - San Antonio odloženo

► Srbija se na krilima Petruševa plasirala na Evropsko prvenstvo!

► Sputnjik saznaje: Klub iz Podmoskovlja pred gašenjem, Jović traži novu sredinu

► Bjelica odigrao utakmicu sezone /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala