Japanka dominantno do druge titule u Melburnu

© AP Photo / Seth WenigJapanska teniserka Naomi Osaka osvojila Ju-es open
Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila Ju-es open - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Japanska teniserka Naomi Osaka nova je šampionka Australijan opena. Do druge titule u Melburnu stigla je trijumfom nad Dženifer Brejdi iz Amerike rezultatom 6:4, 6:3.

Naomi Osaka je bila dominantna na ovogodišnjem Australijan openu, koji je odigran u specifičnim okolnostima zbog pandemije virusa korona.

Ipak, lakše nego što se očekivalo stigla je u dva seta da presliša Amerikanku Brejdi, koja je inače 24. reket sveta. Osaki je za osvajanje šampionskog pehara bilo potrebno 80 minuta igre, što je za finale odličan rezultat.

​Japanka koja je na putu do trona eliminisala i legendarnu Serenu Vilijams takođe je pobedivši u dva seta i nateravši je da zaplače, domogla se četvrtog grend slem trofeja u dosadašnjoj karijeri. Osim dva Australijan opena (2019. i 2021), ima još i dva trofeja iz Njujorka, sa US Opena.

U prvom setu je borba bila izjednačena i lako su stvari mogle da odu u korist Amerikanke zbog razmene brejkova, a ključni je Osaka sprečila u devetom gemu. 

Srpski teniser Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona

Izvukla se tada japanska teniserka, da bi u sledećem gemu „ukrala servis“ protivnici i došla do osvajanja prvog seta.

To kao da je poremetilo Dženifer Brejdi, s obzirom na to da je u drugom setu ekspresno dozvolila Osaki da stekne nedostižnu prednost od 4:0 u gemovima.

Pokušala je da se vrati ribrejkom za 4:1, ali je do kraja to bilo sve što je učinila. Japanka je sačuvala servis i slavila u drugom setu rezultatom 6:3 za drugi trofej u Melburnu.

► Rus svalio pritisak na Novaka: On može da izgubi mnogo više nego ja

► Đoković: Morao sam da odem do krajnjih granica

► Medvedev zakazao srpsko-ruski spektakl sa Đokovićem!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala