Futsaleri pomogli mališanima sa posebnim potrebama

© Foto : Sport.meDruženje futsal igrača sa decom ometenom u razvoju
Druženje futsal igrača sa decom ometenom u razvoju  - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Na Novom Beogradu viđena je lepa humanitarna akcija u kojoj su glavnu ulogu imali osvajači novoformirane gradske lige malog fudbala – FK Kipsta.

Momci iz ovog kluba odlučili su da šampionske poklon vaučere daruju mališanima iz kluba KMF Mungosi koji okuplja decu i mlade u ometene u razvoju.

Mungose je pre nekoliko godina osnovao jedan od pionira futsala u Srbiji Aleksandar Kovačević koji je, između ostalog, i bivši selektor reprezentacije Srbije.

Pre osam godina Kovačević je u sklopu kluba napravio sekciju za osobe sa posebnim potrebama i kako sam ističe to je jedna od najlepših stvari koje je u životu uradio.

Kako je jedan od začetnika futsala u Srbiji, osvajači novoformirane lige „Dekatlon Liga šampiona“, u organizaciji „Sport.me“, odlučili su da vaučere poklone mališanima ovog kluba kako bi im pomogli u daljem razvoju.

Druženje je organizovano na Novom Beogradu, a posle puno smeha i fudbalskih igara, sve tri strane izrazile su želju za što češćim druženjima ovog tipa.

Takođe, poslata je jasna poruka drugim sportskim kolektivima i svim humanim ljudima da se na svaki način pomogne mališanima kako bi imali što bolje uslove za bavljenje sportom, druženje i što bezbrižnije detinjstvo.

Ekskluzivno Piksi: Da, biću selektor Srbije!

Vlahović nastavio da teroriše mreže u Italiji /video/

Norveška mašina preti da nadmaši rekorde Ronalda i Mesija

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala