Đukanović oštro reagovao na najavu prodaje luksuznog „mercedes majbaha“

© screenshot/Portal StandardMilo Đukanović stiže na Cetinje
Milo Đukanović stiže na Cetinje - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Kabinet crnogorskog predsednika Mila Đukanovića oštro je danas reagovao na najavu premijera Zdravka Krivokapića da će biti prodata dva luksuzna vozila „mercedes majbah“, od kojih jedan on koristi.

U saopštenju Đukanovićevog Kabineta se ocenjuje da bi premijeru i ministru finansija „taj posao dilera za prodaju auta“ bio najveći uspeh u prvih 100 dana Vlade, „ako bi im pošao za rukom“.

„Premijer i ministar finansija koji su prvog radnog dana zadužili državu gotovo milijardu evra ne samo iza očiju građana nego i onih koji su ih doveli na ta mesta, sad prosipaju maglu toj istoj javnosti o uštedama i rešavanju socijalnih problema prodajom dva automobila, i to na način kojim brukaju državu i funkcije koje trenutno obavljaju“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je blindirani auto za potrebe predsednika nabavljen po proceni nadležnih službi o njegovoj bezbednosti i izražava očekivanje da te službe procene da li je takav auto više potreban ili nije, „i da za to ponesu odgovornost".

Kako je sinoć saopštio crnogorski premijer Zdravko Krivokapić, Vlada Crne Gore usvojila je predlog za pokretanje postupka prodaje dva „mercedes majbaha“ koji su u državnom vlasništvu, a sredstva od njihove prodaje biće uplaćena u budžet Crne Gore i koristiće se za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi.

Jedan od „majbaha“ koristi predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je dok je bio premijer koristio aktuelni poslanik DPS Duško Marković, prenele su podgoričke Vijesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala