Đoković ne dâ tron: Nateraću ih da se razbiju od posla

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković posle pobede nad Sašom Zverevim u četvrtfinalu Australijan opena
Novak Đoković posle pobede nad Sašom Zverevim u četvrtfinalu Australijan opena - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser planete, je govorio o dešavanjima sa Australijan opena i borbi za trofej koju će imati u nedelju.

Đoković se u deveto finale Ozi opena u karijeri plasirao pobedama nad Šardijem, Tijafoom, Fricom, Raonićem, Zverevim i Karacevim, a u finalu će igrati sa Danilom Medvedevim.

Medvedev je još jedan u nizu mladih tenisera (ima 25 godina) koji pokušavaju da svrgnu „veliku trojku“ sa teniskog trona, na kojem se nalazi prethodnih 15 godina.

„Pritisak je uvek tu, to je deo našeg posla. Dosta se priča o narednoj generaciji i tome kako će oni preuzeti naš tron, ali, realno, to se još ne dešava“, izjavio je Đoković za Eurosport.

Veliku dominaciju Rodžera, Rafe i Novaka prekinuo je Dominik Tim, koji je osvojio prvi Slem prošle godine na US openu.

„O svemu tome možemo da pričamo ceo dan, ali, uz poštovanje prema svima, oni moraju još mnogo da rade. Sigurno neću da im poklonim pobedu. Nateraću ih da se razbiju od posla“, jasan je srpski teniser.

Danil Medvedev posle pobede nad Stefanosom Cicipasom - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Rus svalio pritisak na Novaka: On može da izgubi mnogo više nego ja

Novak je od dolaska u Australiju preživeo sve i svašta, a najskorije borbu protiv povrede koju je zadobio protiv Frica u trećem kolu.

„Bio je to pravi rolerkoster, bez sumnje. Povredio sam se u trećem kolu protiv Frica i tada je postojala sumnja da li ću moći ponovo da zaigram. Nisam trenirao tokom dana između mečeva. Žreb mi nije bio naklonjen i igrao sam protiv nekih stvarno velikih 'udarača', ali i igrača u formi kao što su Zverev i Fric“.

Srpski teniser je uglavnom bio oprezan u izjavama pred velike mečeve, ali sada nije želeo da sakrije kako se oseća.

„Volim da me testiraju u ranom delu turnira, da na taj način uđem u formu. Prošle nedelje sam testiran na sve moguće načine, ali sam trenutno u veoma dobroj situaciji. Nivo moje igre i to kako se osećam su veoma ohrabrujući pred finale“, zaključio je Đoković razgovor sa voditeljima Eurosporta.

Finale između Đokovića i Medvedeva na programu je u nedelju od 9.30 ujutru. Taj meč moći ćete da pratite uživo na stranicama Sputnjik sporta.

Đoković osmog marta piše istoriju

Medvedev zakazao srpsko-ruski spektakl sa Đokovićem!

Bogdan Obradović za Sputnjik: Novak je imao bol sa dvostrukim dejstvom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala