Trideseta zemlja u svetu odobrila primenu „Sputnjika Ve“

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv korone "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv korone Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
San Marino je odobrio primenu ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i tako je postao trideseta zemlja sveta koja je to učinila, saopštio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI).
„Jedna od najstarijih država Evrope, San Marino, pridružila se još 29 država u svetu u kojima će vakcina ‘Sputnjik Ve’ biti jedan od glavnih instrumenata u borbi protiv virusa korona. Vakcina je stekla priznanje brojnih krugova stručnjaka i državnih regulatornih tela kao jedan od najefikasnijih, najbezbednijih i najdostupnijih preparata“, rekao je generalni direktor RFPI Kiril Dmitrijev.

Registracija je sprovedena po ubrzanoj proceduri, navodi se u saopštenju.

Vakcina „Sputnjik Ve“ ranije je odobrena u Rusiji, Belorusiji, Argentini, Boliviji, Srbiji, Alžiru, Palestini, Venecueli, Paragvaju, Turkmeniji, Mađarskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Iranu, Gvineji, Tunisu.

Ruska vakcina je registrovana i u Jermeniji, Meksiku, Nikaragvi, Republici Srpskoj, Libanu, Mjanmaru, Pakistanu,Mongoliji, Bahreinu, Crnoj Gori, San-Vinsenteu i Grenadinima, Kazahstanz, Uzbekistanu i Gabonu.

U Indiji traže da se odobri primena „Sputnjika Ve“

Indijska faramceutska kompanija „Dr Redi“ saopštila je da je tražila da odobrenje za vanrednu primenu ruske vakcine protiv virusa korona.

Kompanija je zajedno sa indijskim regulatorom pokrenula proces za dobijanje dozvole za primenu ruskog preparata zasnovanog, kako se navodi, na dobro poznatoj platformi adenoviruskih vektora ljudi.

U Indiji je trenutno dozvoljena upotreba samo dve vakcine – indijske varijante oksfordske vakcine i domaće „Kovaksin“.

Ova faramaceutska kompanija je ranije sa RFPI postigla dogovor o kliničkim ispitivanjima vakcine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala