Svi problemi Barselone pokazali su se u Ligi šampiona

© AP Photo / Miguel MorenattiLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Fudbaleri Barselone u utorak odigrali su razočaravajuću utakmicu u Ligi šampiona, te su bili očigledni svi problemi koje ima katalonski klub.

Iako su stvari u La Ligi krenule na bolje, na utakmici protiv Pari Sen Žermena mogli smo da vidimo zašto Lionel Mesi želi da napusti Kamp Nou.

Italijanski novinar Tankredi Palmeri napisao je dobru stvar na Tviteru:

„Novcem kojim su platili Kutinja, Dembelea i Grizmana može da se isplati tri i po godine Mesijevog ugovora. Problem nije u tome što je plata Mesija 88 miliona godišnje, već je problem što je Barselona za tri igrača dala 380.000.000 evra“.

​Dembele i Grizman bili su jedni od lošije ocenjenih fudbalera na terenu protiv Parižana, dok je Kutinjo povređen i bez njega biće još minimum mesec i po dana.

Očajna transfer politika katalonskog kluba, kao i još mnoštvo stvari, dovelo je do toga da Lionel Mesi leta 2020. zatraži odlazak iz kluba u kom je ponikao.

Činilo se da će Argentinac uraditi nemoguće i otići iz Barselone, ali velika klauzula je predstavljala problem, te je pristao da odigra još jednu sezonu.

Iako Mesi igra još jednu fantastičnu takmičarsku godinu, rezultati ekipe su razočaravajući i vrlo je verovatno da će ostati bez titule u Španiji drugu godinu zaredom.

To se poslednji put desilo pre 13 godina kada je Real Madrid uzeo titulu 2007. i 2008. Ovoga puta trofej najboljem najverovatnije otići će u ruke Atletiko Madrida koji ima veliku prednost u odnosu na Barsu i Real.

Elem, na utakmici protiv PSŽ-a jedini Mark Andre ter Štegen, golman Barselone, mogao je da se pohvali sa dobrom utakmicom, što su rekli i čitaoci Marke.

Španski list je objavio članak – pod nazivom „Barselonine ocene protiv PSŽ: Evo zbog čega je Mesi želeo da ode letos“ – u kom je samo Ter Štegen dobio više pozitivnih nego negativnih ocena.

Svi ostali, počev od Trinkaa, Puća, Pedrija, De Jonga i zaključno sa Buskecom, Kumanom, Lengelom, Destom, dobili su više minuta nego pluseva.

Mnogo je truleži u Barseloni, a malo je vremena da se popravi kako bi Mesi ostao, te je sve izvesniji njegov odlazak iz katalonskog kluba. Trenutno se Mančester sitiju i Pari Sen Žermenu daju najveće šanse za Argentičev potpis.

Čudesni Mbape het-trikom nokautirao Barselonu!

Pet razloga zbog kojih je Mesi na putu da se preseli u Pariz

Barselona bila pred debaklom, ali pitao se i Mesi – čista „desetka“ Argentinca

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala