Srbija će u Beogradu braniti titulu šampiona Evrope

© AP Photo / Koji SasaharaOdbojkašica Srbije Milena Rašić u meču polufinala protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Japanu.
Odbojkašica Srbije Milena Rašić u meču polufinala protiv Holandije na Svetskom prvenstvu u Japanu. - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Evropska odbojkaška konfederacija potvrdila je da će se Evropsko prvenstvo u konkurenciji odbojkašica odigrati od 18. avgusta do 4. septembra u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

Selekcija Srbije će u Beogradu braniti evropsku titulu, a gradovi domaćini uz srpsku prestonicu su Plovdiv, Zadar i Kluž Napoka.

U konkurenciji odbojkašica, pored organizatora, direktan plasman na kontinentalno prvenstvo obezbedilo je osam najuspešnijih selekcija sa Evropskog prvenstva održanog 2019. godine.

To su Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan.

Preostalih 12 zemalja učesnica biće poznato po završetku kvalifikacija, koje će se odigrati u maju, a plasman će izboriti po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa.

Mečevi osmine i četvrtfinala su rezervisani za Beograd i Plovdiv, a završnica turnira za srpsku prestonicu.

U Beogradu će se odlučivati o podeli medalja. Glavni grad Srbije biće domaćin polufinalnih susreta, meča za treće mesto i velikog finala.

Odbojkašice Srbije su trijumfovale na poslednja dva Evropska prvenstva. Srbija je 2017. bila bolja od Holandije, a dve godine kasnije od Turske.

Na prethodnih pet prvenstava odbojkašice Srbije su osvojile tri zlatne medalje i jednu bronzanu, i samo su 2013. godine ostale van podijuma kada je u borbi za treće mesto Belgija slavila u pet setova.

► Srpska atletičarka pokazala mišiće od betona /foto/

► Vučić primio predsednika Svetske bokserske federacije

► Senzacija – Rusija potopila Hrvatsku za korak bliže Olimpijskim igrama!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala