Sputnjik saznaje: Klub iz Podmoskovlja pred gašenjem, Jović traži novu sredinu

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaDetalj sa utakmice Himkija i CSKA
Detalj sa utakmice Himkija i CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Košarkaški klub Himki iz moskovskog regiona se nalazi pred gašenjem, saznaje Sputnjik sport, a jedan od igrača koji će potražiti novu sredinu je i srpski reprezentativac Stefan Jović.

Himki je u poslednjih nekoliko nedelja ušao u veliku krizu, redom su ekipu napuštali košarkaši, a prema našim saznanjima ceo tim će biti raspušten, a klub osnovan 1997. godine biće ugašen.

Ekipa iz Podmoskovlja sa veliki ambicijama ušla je u novu sezonu, ali prvo nisu imali sreće zbog virusa korona, a potom i kada su bili zdravi nisu briljirali.

Na početku takmičarske godine čak pet košarkaša bilo je pozitivno na Kovid-19, tri su bila povređena, među kojima i prva zvezda Aleksej Šved, kao i Jović, te su na startu većinom igrali mladi i neiskusni košarkaši.

Tadašnji porazi nisu bili iznenađujući, vremenom su se igrači vraćali, ekipa se krpila i očekivalo se da će podići formu.

Međutim to se nije desilo, prenatrpanost kvalitetnim košarkašima bio je veliki problem, trener Rimas Kurtinaitis nije uspeo da pronađe pravu rotaciju i ubrzo je smenjen.

Uz trenera usledili su otkazi i u igračkom kadru. Ekipu su napustili Greg Monro, Jonas Jerebko i Devin Buker, a na tom putu su i ostali igrači.

„Nije mi bilo teško da ostanem kod kuće. Od tada je bilo i nekih neisplaćenih dugovanja i sličnog. Ali, to nije nešto na šta nisam navikao. Himki je veoma loš što se toga tiče. Ali, moj agent je rekao da će sve srediti, tako da se brinem oko toga“, rekao je Jerebko koji je samoinicijativno otišao iz Rusije.

Himki je osnovan 1997. godine, a u svojoj istoriji ima dva trofeja u Evrokupu, te po jedan u VTB ligi i Kupu Rusije.

► Bjelica odigrao utakmicu sezone /video/

► Boban pisao za „Tajm“ o Luki: Ne možeš da se opustiš pored njega

► Himki spas traži u bivšem „armejcu“ i reprezentativcu Rusije

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala