Ruski senator: Ovo su četiri najveća problema sa kojima će se Rusija suočiti 2021. godine

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov nabrojao je četiri glavna problema sa kojima će se Rusija suočiti tokom 2021. godine, a to su – vakcinacija protiv virusa korona, smena vlasti u SAD, diktatura društvenih mreža i povećanje životnog standarda ruskih građana.

Prvi u nizu problem, kako je rekao u svom autorskom članku za „Federal pres“, jeste izlazak iz složene epidemiološke situacije, što je zapravo i problem celog čovečanstva, a glavni put je sprovođenje vakcinacije stanovništva.

Kao drugi naveo je smenu vlasti u SAD, budući da nova administracija u Vašingtonu na Rusiju gleda kao na neprijatelja.

„Razlika u pristupu je vidljiva, sa konkurentima je moguće razgovarati, dok je sa neprijateljem malo verovatno normalizovati odnose“, naglasio je on i dodao da se aktuelna američka politika vraća na period dok je predsednik bio Barak Obama.

Što se tiče društvenih mreža, Puškov je rekao da „oni misle da mogu da diktiraju kako će izgledati javno mnjenje.

„Smemo li da dozvolimo globalnim sajber kompanijama da na svoju ruku menjaju nacionalna zakonodavstva. Šta činiti? Blokirati, recimo, Jutjub? Pa samo Rusa na toj mreži ima skoro 90 miliona, mnogi koriste taj servis profesionalno“, ocenio je.

Kao ključni zadatak ruske vlasti naveo je i povećanje životnog standarda građana rekavši da je to izvodljivo putem stimulacije rasta ekonomije, a sve zarad izlaska iz pandemije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala