Rusija zapitala Zapad: Hoćete sada obustaviti sve odnose sa Ukrajinom?

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVjačeslav Volodin
Vjačeslav Volodin  - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin je, komentarišući uvođenje sankcija ukrajisnkom opozicionaru Viktoru Medvedčuku, izjavio da bi Zapad sada trebalo da prekine sve trgovinsko-ekonomske odnose sa Ukrajinom zbog ograničavanja prava i slobode sopstvenim građanima.
„Ako polazimo od retorike Vašingtona i Brisela, oni bi trebalo da prekinu sve ekonomske odnose sa Ukrajinom zbog ograničavanja prava i slobode sopstvenim građanima. To bi bilo shvaćeno kao mera kako bi se u Ukrajini obustavio haos“, rekao je on.

Kako je rekao, vlast u Kijevu je nakon zatvaranja pojedinih opozicionih televizijskih kanala došla do toga da uvede sankcije i opozicionim liderima, te je neverovatno da takva zemlja pretenduje da postane „demokratska“ i da želi da stupi u EU.

Volodin je naglasio da su po sredi „ozbiljni izazovi upereni protiv demokratije u Ukrajini“,

Oglasila se i stranka „Opoziciona platforma – za život“, čiji je lider Viktor Medvedčuk, saopštivši da je uvođenje sankcija protiv njega korak ka diktaturi.

Takođe je navedeno da će ta stranka na sve moguće načine nastojati da odbrani demokoratiju i Ustav zemlje.

Podsetimo, Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine je prema nalogu predsednika Vladimira Zelenskog uveo sankcije protiv petorice Rusa, troje Ukrajinaca i 19 pravnih lica, između ostalog i lideru stranke „Opoziciona platforma – za život“ Viktoru Medvedčuku i njegovoj supruzi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala