Poslanica EP iz Irske: „Slučaj Navaljni“ slab povod za nove sankcije protiv Rusije

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaZgrada Evropskog parlamenta u Briselu
Zgrada Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Slučaj Alekseja Navaljnog slab je povod za pozivanje na nove sankcije Rusiji, smatra poslanica Evropskog parlamenta iz Irske Kler Dejli. Briga EU za Navaljnog motivisana je geopolitičkim ciljevima, to je prosto oružje protiv ruskih vlasti.
Sankcije nisu korisne nikome. One nisu u interesu ni stanovništva Evrope ni Rusije. Kompanije koje žele da posluju sa Rusijom, ne žele sankcije... Ne vidim nikakvo dostignuće u novim sankcijama i ne shvatam čime bi one mogle da budu opravdane. Navaljni je zaista slab razlog za to“, rekla je Dejli.

Kako je ocenila, reakcija EU na situaciju oko Navaljnog bila je motivisana geopolitičkim ciljevima tog bloka a ne brigom za ljudska prava.

„Jedini razlog zbog kojeg se u EU brinu zbog njega je činjenica da je on u Rusiji. To je jednostavno oružje protiv ruskih vlasti“, ocenila je Dejli.

Prema njenom mišljenju, narastajuća antiruska retorika u Evropskom parlamentu čija je posledica sve veći nivo militarizma u EU, odgovara velikim kompanijama koje se bave proizvodnjom oružja i njihovim lobistima.

Komentarišući trenutne odnose Brisela i Moskve ona je konstatovala da je došlo da pogoršanja.

Predstava o neprijatelju EU je potreban kako bi opravdao visoke rashode za odbranu, zaključila je ona.

Više na temu novih sankcija protiv Rusije možete čuti u prilogu:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala