Debi i odmah najbolji – budućnost Srbije je svetla

© Foto : FIBASrpski košarkaš Filip Petrušev
Srpski košarkaš Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Filip Petrušev, mladi srpski košarkaš, oduševio je sve debijem u seniorskoj reprezentaciji Srbije.

Petrušev, koji igra za Megu, najbolji je igrač ABA lige ove sezone, te je i više nego zasluženo dobio poziv u nacionalni tim za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Nekadašnji student američkog univerziteta Gonzaga našao se u startnoj postavi protiv Gruzije i od starta je pokazao raskošan talenat.

Petrušev ima fenomenalan osećaj u napadu, pogađao je pod košem, sa poludistance, a u drugom poluvremenu je ubacio i dve trojke. Smenjivali su se čuvari na njemu, ali niko nije imao odgovor.

Iako Srbija u prvom poluvremenu nije briljirala, Petrušev je sa 16 od 36 poena bio najzaslužniji što je prednost bila na našoj strani.

U drugom poluvremenu razigrali su se i drugi košarkaši, na sve to Petrušev se nije zaustavljao, te je i otpor Gruzije lako slomljen.

Petrušev je na kraju utakmicu završio sa 27 poena (10/15 iz igre, 8/12 za dva i 2/3 za tri), šest skokova, tri asistencije, blokadom i ukradenom loptom – indeks 30.

Apsolutna dominacija 20-godišnjaka protiv iskusnih visokih igrača Gruzije.

Srbija ove sezone ima privilegiju da gleda Petruševa kraj malih ekrana, pošto se ne dešava često da se mladi igrač vrati sa koledža.

„Kažu da se ne dešava tako često da neko sa koledža ode nazad u Evropu... Došao sam u Megu da bih brže stigao do NBA lige“, istakao je Petrušev.

Mladi košarkaš baš zbog toga odustao je od prošlogodišnjeg drafta i sav fokus prebacio je na ovogodišnji izbor mladih igrača za NBA ligu.

Ovakve partije, što u Megi, što u nacionalnom dresu samo mu pomažu da što bolje bude plasiran, te nema sumnje da će biti izabran u prvoj rundi drafta.

Debi nije mogao bolje da prođe, te je Srbija samo dobila potvrdu da će u budućnosti i te kako moći da se osloni na njegov kvalitet koji će biti samo još veći.

Naša selekcija apsolutno ne mora da brine za budućnost pod košem, pošto Nikola Jokić ima još deset dobrih godina ispred sebe, Nikola Milutinov takođe, a Petrušev je tek na početku.

Na sve to dodajte mladog Alekseja Pokuševskog koji igra za Oklahomu i dobijate neverovatan skup talenata na jednom mestu.

Čović za Sputnjik otkrio zašto najveći srpski talenat nije došao u Zvezdu

Naučio je Ameriku šta znači „trojka“, vratio se u Srbiju i zavladao košarkom na Jadranu

„Tornjevi blizanci“ srušili Cibonu i odveli Megu na vrh ABA lige! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala