Crnogorci uhapšeni zbog ubistva mečke /video, foto/

© Sputnik / R. Dormidontov / Uđi u bazu fotografijaMrki medved
Mrki medved - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2021
Pratite nas
Beranska policija uhapsila je M. Č. (30) i D. G. (36) za koja se sumnja da su juče ubili medveda. Oni su osumnjičeni da su ubili mečku koja je sa mečićima viđena u Beranama.

Kako su kazali iz policije, u službene prostorije dovedeno je šest osoba u cilju rasvetljavanja krivičnog dela kvalifikovanog kao ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa, prenose podgoričke „Vijesti“.

​„Nakon preduzetih mera i radnji za ovo krivično delo osumnjičena su lica M. Č. (30) i D.G. (36) iz Berana. Od M.Č. je oduzeta lovačka puška, oružni list, kao i mobilni telefon. Osim toga, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koriste M. Č, R. R. (50), R. Č. (53) i D. G. Kod M. Č. je pronađen redenik sa 12 komada lovačke municije, te i 10 komada puščane municije koji su oduzeti radi veštačenja. Pretresom prostorija koje koristi R. R. pronađene su četiri lovačke puške, optički nišan, dva okvira municije i 30 komada patrona koji predmeti su takođe oduzeti radi veštačenja“, saopšteno je iz Uprave policije.

​Navodi se da su osumnjičeni M. Č. i D. G. su privedeni postupajućem tužiocu uz krivičnu prijavu nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 sata.

Prema crnogorskom Zakonu o divljači i lovstvu, trajno je zabranjen lov na mečku s mečetom do dve godine starosti i na mužjaka i ženku do dve godine starosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala