Stanković: Žao mi je što nije bilo 60.000 ljudi

© REUTERS / MARKO DJURICADejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, tokom utakmice protiv Milana u Beogradu
Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, tokom utakmice protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Pratite nas
Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, prokomentarisao je meč u kojem je njegova ekipa u poslednjim trenucima došla do nerešenog rezultata protiv italijanskog Milana – bez podrške navijača.

Utakmicu Zvezde i Milana obeležila su dva poništena gola, dva penala, crveni karton i autogol, a spektakl u Beogradu nisu ispratili navijači, kojima zbog trenutnog stanja sa koronom nije bio dozvoljen pristup stadionu.

Na konferenciji za štampu koja je usledila nedugo nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, odgovori i pitanja su bili sledeći:

Uzbudljiva utakmica, posebno završnica. Da li ste možda osetili Pavkova, pa ste ga zato uveli?

Fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču  1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Povratak Zvezdinog otpisanog heroja /video/

„Osetio sam sve momke koji su stvarno odradili fenomenalan posao protiv jake ekipe. Paki došao po nagradu. Dobro se dobrim vraća. Čestitam mu na golu. Čestitam ekipi na hrabroj igri. Da eliminišemo tenzijicu, grč. Posle je bilo okej. Izašli visoko. napravili 3-4 šanse, primili lagan gol, ali nismo odustajali. Teška, tvrda utakmica. Posle 2:1, dosta olako odsviran penal. Razumem da je penal, da je to Milan ali dosta lagano. nismo odustali, posle drugog žutog, dosta laganog, sa 10 igrača smo uspeli da dođemo do nerešenog rezultata, ostavimo otvorenu nadu. Deo grupe, deo kluba. Možeš šta god hoćeš, ako na terenu ne izgleda kako treba, džaba. Sva zasluga ide momcima. Dosta brza, jaka ekipa, uigrana. Prihvatali smo pozadi 1 na 1, dosta brzi igrači, ofanzivnu jaku tranziciju, jak kvalitet, verovali smo da možemo da napravimo rezultat. Treba uzdignute glave da se ide večeras na Marakani“.

Kangi i čestitke?

„Ja ništa ne vučem sa sobom. Kada završim, nisam zlopamtilo, ono što smo imali stavili tačku. Grupa dolazi iznad svakog pojedinca. Kanga daje celog sebe. Kako kanga, tako i svi. Mića Ivanić, jedna lepa partija. Da je bio ciničan da podbode Donarumu... Lepa provera da svako vidi gde je sa brzinom, sa snagom, sa trkom. Žao mi je što nije ispraćeno sa 60.000 ljudi. Na punu Marakanu da dosudiš penal, drugi žuti. Kada imaš 60.000 navijača, ne verujem da tako olako dosudiš penal. Ne tražim alibi za sudiju, ponosan sam na momke. I dalje je sve otvoreno“.

​Penal koji je načinio Pankov?

„Ruka je krenula polako ka ramenu u tom momentu je pao Teo. Kad gledaš iz daleka čini se da jeste. Raša stavlja ruku na njegovo rame bez povlačenja on se ruši“.

Kako komentarišete odluke VAR tehnologije, pomogle su Zvezdi...

„Hvala Bogu da je bio VAR. Da nema VAR 0:1, ali se videlo evidentno da je bila ruka i da je bio ofsajd Kastiljeha. U tako jakim odlukama mislim da VAR donosi prave stvari. Treba znati koristiti VAR. Dosta toga ti donese, a može i da odnese. VAR kod penala za Milan, pa je potvrđen, to treba prihvatiti“.
Stefano Pioli, trener Milana, na meču Crvena zvezda — Milan - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
„Nisam pogrešio sa Ibrahimovićem, čuo sam za Pavkova“

Da li mislite da se Pankov nije snašao u formaciji sa tri pozadi?

„Mislim da su to sve bili dueli u igri. Nema veze s formacijom. To su sve bili dueli. Teo nije bio njegov kod penala. Moramo da budemo malo namazaniji u nekim situacijama, namestiti se lepo iza lopte. Raša prihvatio duel, Teo bio namazaniji i pao. Nije prvi put da igramo sa 3. Lepo klizali pozadi Roda i Gobelja“.

Da li ste se videli posle meča sa Ibrahimovićem i pozdravili?

„Nisam video nikog od njihovih, bio sam s mojom ekipom, davao izjave. Pozdravili smo se pre utakmice. Ne znam da li će igrati Ibra u revanšu, to je na njima“.

Povratak Zvezdinog otpisanog heroja /video/

Navijači Zvezde „grme“ izvan stadiona, Borjana spasle sudije, ali ne i njegov saigrač /foto, video/

Milunović i Krunić su saglasni – pozitivan rezultat i za Zvezdu i za Milan

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala