Đoković osmog marta piše istoriju

© AP Photo / Alessandra TarantinoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osmog marta 2021. godine postaće teniser sa najviše nedelja na prvom mestu ATP liste.

Đoković je potvrdu ovoga dobio eliminacijom Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australijan opena, te sada španski teniser u naredne dve nedelje nikako ne može da prestigne srpskog tenisera.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Sjajni Đoković okončao bajku Rusa i plasirao se u deveto finale Australijan opena!

Još prošle godine znalo se da je 8. mart „taj“ datum, a kako se do sada nisu dešavale nepredviđene situacije, Novaku je potrebno samo da dočeka još 15-tak dana kako bi i zvanično prestigao Rodžera Federera.

Švajcarski teniser poslednji put bio je prvoplasiran 24. juna 2018. godine i tada je upisao 310. nedelju na prvom mestu ATP. Od tog datuma više nije bio No.1 svetskog tenisa, a verovatno više nikada i neće biti jer puni 40 godina i uskoro će u penziju.

Đoković od 24. avgusta 2020. prošle godine drži prvo mesto i trenutno ima 308 nedelja na toj poziciji. U ponedeljak 22. februara započeće 309, 1. marta će izjednačiti rekord Rodžera, a 8.3.2021. oboriti.

Jasno je da će u ovoj eri Novak Đoković biti neprikosnoveni broj jedan po nedeljama na čelu ATP liste, a nije nemoguće da taj rekord ostane netaknut dugo-dugo jer u svetu tenisa trenutno nema igrača koji bi mogao da ga obori.

U budućnosti će se rađati veliki teniseri, neki drugi će osvajati Grend slemove, ali da bi došli do 300+ nedelja na prvom mestu potrebno je da tenis vidi nekog novog Federera ili Đokovića, a to neće biti uskoro.

Nadal priznao da je Đoković u pravu, ali kaže da postoje „samo dve opcije“

Novak odbija da ćuti, opet je podigao buru i dobio podršku od Zvereva i Medvedeva

Kraj za Nadala u Australiji, Cicipas preokretom do polufinala!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala