Osaka eliminisala Vilijams – protiv Brejdi za novu Grend slem titulu!

© AP Photo / Andy BrownbillTeniserke Naomi Osaka i Serena Vilijams
Teniserke Naomi Osaka i Serena Vilijams - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Pratite nas
Naomi Osaka, treća teniserka sveta, plasirala se u finale Australijan opena pobedom nad Serenom Vilijams u dva seta – 6:3, 6:4.

Japanska teniserka pokazala je da zna kako se pobeđuje protiv najtrofejnija Grend slem teniserke u istoriji, te sada vodi sa 3-2 u međusobnim duelima.

Osaka, koja ima svega 23 godine, u velikom finalu Otvorenog prvenstva Australije igraće protiv Dženifer Brejdi koja je posle velike borbe i tri seta eliminisala Karolina Mučova6:4, 3:6, 6:4.

Treća teniserka sveta lakše nego što je bilo ko očekivao pobedila je Serenu Vilijams – za svega 76 minuta igre.

Iako je meč krenuo brejkom Amerikanke, Osaka je u četvrtom gemu uzvratila, a potom u šestom ponovo oduzela servis protivnici koji do kraja nije ispuštala – 6:3.

Tenierska iz Japana nije bila mnogo dominantnija u odnosu na Vilijams, ali manje je grešila, uz to je imala nešto više vinera, a i osvojila je više poena na drugi servis. Male razlike, ali dovoljne za vođstvo od 1-0.

Vilijams je u prvom setu imala samo četiri vinera i čak 16 neiznuđenih grešaka, te sa takvom igrom dobro da je uzela i tri gema.

U drugom periodu igre viđena je borba kakvu smo očekivali od starta. Osaka je od početka imala prednost brejka, ali Serena je bila tu i nije popuštala.

U osmom gemu oduzela je servis protivnici, izjednačila na 4:4, ali već u narednom nije uspela da potvrdi urađeno, te je treća igračica sveta ponovo napravila brejk.

Naomi Osaka u desetom gemu drugog seta rutinski je osvojila gem na svoj servis i posle sat i 16 minuta plasirala se u finale – 6:3, 6:4.

„Iskreno, uvek je čast igrati protiv Serene Vilijams“, kratko je prokomentarisala japanska teniserka posle meča.

Finale Australijan opena u kod dama na programu je u subotu ujutru po srednjoevropskom vremenu. Osaka će igrati za četvrtu Grend slem titulu, drugu u Australiji, dok će Brejdi debitovati u GS finalu.

Pričaju da je Novak folirant, a ne znaju šta on radi i ko je „talija“ iz Argentine /foto/

Srpsko-hrvatska kombinacija poklekla na korak od finala AO

Nadal priznao da je Đoković u pravu, ali kaže da postoje „samo dve opcije“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala