Nikola Jokić obezbedio poklone za mališane Sombora

© Foto : Fondacija Nikola Jokić i prijateljiMajica sa likom Nikole Jokića
Majica sa likom Nikole Jokića - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, proslavljeni srpski košarkaš i as Denver Nagetsa, i ove sezone blista na parketima najjače lige sveta, ali i ne zaboravlja svoje korene i odakle je potekao, pa će ponovo obradovati mališane iz svog rodnog Sombora

Povodom proslave Dana grada Sombora – 18. februara, fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ zajedno sa Košarkaškim klubom „Joker“ svakom učeniku od prvog do osmog razreda iz Sombora poklonila majicu, a sve sa ciljem promocije sporta i zdravog načina života u osnovnim školama.

„Ovo je bila odlična prilika da naše osnovce podsetimo da je Sombor grad šampiona, da treba se bave sportom i da veruju u svoje snove. Za uzora imaju vrhunskog sportistu kakav je Nikola Jokić, koji im je na svom primeru najbolje pokazao kako se stiže do uspeha“, rekao je Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora i potom dodao:

„Ovom akcijom bilo je obuhvaćeno svih 20 osnovnih škola sa opštine Sombor, podeljeno je šest hiljada majica i zato moram da istaknem veliku zahvalnost svim dobrim ljudima, a posebno fondaciji 'Nikola Jokić i prijatelji' i KK 'Joker' na ovom divnom gestu koji je na najlepši mogući način upotpunio našu proslavu Dana grada Sombora“, zaključio je Ratković.

Fondacija „Nikola Jokić i prijatelji“ od 2016. godine obezbedila je donaciju sportske opreme za oko 2500 sportista iz Sombora. Takođe, pomagala je u lečenju bolesne dece, zatim kovid ambulante tokom pandemije i radila na poboljšanju sportske infrastrukture u Somboru...

„Maksimalno se trudimo da pomažemo i podržavamo lokalnu zajednicu, jer nam je želja da kroz ovakve i slične programe na najbolji način predstavimo Sombor i usmerimo pažnju na naš grad. Ovo je samo jedna u nizu akcija, a u budućnosti ćemo se potruditi da zajedničkim snagama uradimo još dobrih stvari za Sombor. Naš cilj je da se bavimo razvojem Sombora, ne samo u oblasti sporta već i u drugim sferama života“, konstatovao je Branislav Jokić, Nikolin otac, jedan od rukovodilaca Fondacije.

Osim Branislava Jokića i gradonačelnika Antonia Ratkovića, veliku podršku u realizaciju ove akcije pružili su Milan i Srđan Stojkov, čelnici KK „Joker“, Darko Kosanović, direktor sportskog centra u Somboru.

Jokić ponovo uzalud dominirao – Denver ispustio produžetak u poslednjim stotinkama /video/

„Nikola ostavlja srce na terenu i nosi tim na leđima, mora neko da mu pomogne“

Jokićeva briljantna partija ponovo nedovoljna /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala