Indija će proizvesti više stotina miliona ruskih vakcina

© Foto : Aviakompaniя Aerolíneas Argentinas / Uđi u bazu fotografijaPakovanje ruske vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje ruske vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Pratite nas
Od pola milijarde doza vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koliko Rusija planira da proizvede tokom 2021. godine, veliki deo će biti napravljen u Indiji, izjavio je za „Komersant” prvi zamenik ministra spoljnih poslova Indije Harš Vardhan Šringla koji boravi u poseti Moskvi.
Prema rečima diplomate, Ruski fond za direktne investicije (RFPI) potpisao je sa dve indijske kompanije ugovor o proizvodnji po 100 miliona doza vakcina.  
Ambasada SAD u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Vašington post: Američke diplomate traže rusku vakcinu „Sputnjik Ve“

Pored toga, RFPI vodi pregovore sa nekoliko drugih indijskih kompanija o proizvodnji velikih doza vakcina u Indiji, koje će se koristiti u Rusiji, Indiji i drugim zemljama.

„U Indiji se nastavlja treća faza ispitivanja vakcine 'Sputnjik Ve' (Sputnik V) i očekujemo da će regulatorna tela odobriti njenu upotrebu“, izjavio je Harš Vardhan Šringla.

Prema njegovim rečima, Indija je 16. januara pokrenula najambiciozniji program masovne vakcinacije na svetu. Do danas je vakcinisano više od osam miliona ljudi.

Indija, kao „svetska apoteka“, ulaže napore da isporučuje vakcine zemljama širom sveta kroz program „Vaccine Maitri“ („Vakcina prijateljstva“).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala