Delije su ostavile jasnu poruku Milanu /foto, video/

© Sputnik / Radoje PantovićDelije
Delije  - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Pratite nas
Mnogo prašine podiglo se oko toga da li će biti navijača na utakmici šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, ali na kraju će utakmica biti odigrana bez prisustva publike. Ipak, dovitljive Delije su kao i uvek uspele da ostave jasnu poruku na vrhu severne tribine upućene italijanskom divu.

Na krovu severne tribine ispisan je transparent:„Nečasne radnje i magla pre toga“, dok je na dnu tribine, na ogradi bio okačen drugi transparent: „Treća sreća s' verom u boga!“.

© Foto : Privatna arhivaDelije transparent
Delije su ostavile jasnu poruku Milanu /foto, video/ - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Delije transparent

Prvopomenuti transparent se nedvosmisleno odnosi na aferu „Kalčopoli“ iz 2006. godine, kada je Milan takođe igrao sa Crvenom zvezdom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i kada je eliminisao crveno-bele, pošto je u oba meča bio bolji. U Beoradu su roso-neri slavili 2:1, dok je u Italiji rezultat bio 1:0.

​Oni koji nisu previše upućeni, verovatno će se zapitati o čemu se radi? Pre 15 godina Čizmu je uzdrmala strašna afera „Kalčopoli“ u kojoj su nameštani mečevi Serije A, prisluškivani su telefoni sudija, čelnika klubova, a epilog svega bila je oduzeta titula Juventusu i izbacivanje u Seriju B.

Titula je dodeljena Interu. Što se Milana tiče, njima je osim oduzimanja bodova i igranja pred praznim tribinama, pretilo izbacivanje iz UEFA takmičenja, tačnije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, roso-neri su uložili žalbu na prvostepenu odluku posle čega su nekim čudom pomilovani i igrali su kvalifikacije. Epilog je poznat, izbacili su Zvezdu, da bi upravo u toj sezoni 2006/2007. stigli do titule prvaka Evrope, nakon što su u finalu pobedili Liverpul golovima Filipa Inzagija - 2:1.

Spektakl navijača Crvene zvezde pred meč sa Milanom u nokaut fazi Lige Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Spektakularni snimci Delija: Trenutak kada je planula Marakana /video/

Magla koja se odnosi na drugi deo pomenutog transparenta je sve ono što se izdešavalo čuvene 1988. godine, kada su Van Basten, Rajkard, Barezi i ostali bili na kolenima i pred eliminacijom u Kupu evropskih šampiona, ali je usledio prekid meča. Sutradan je već odigran novi i Zvezda je ispala posle penal-lutrije.

Delije prizivaju treću sreću i nadaju se da sve to vidi onaj odozgo i da će nagraditi izabranike Dejana Stankovića u meču szezone, sa sedmostrukim prvakom Evrope, koji je zakazan 18. februar od 18.55 na najvećem srpskom stadionu.

► Trener Milana: Volim igrače sa prezimenom na „ić“, ali nije lako raditi sa njima

► Urnebesno prisećanje Zvezdinog Crnogorca: Pirlo onako nikakav, ali kad „zalomi“... /video/

► Stankovićev ispit karijere – nekoliko dilema, ali i jasan cilj

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala