Kako je Lavrov naterao Evropu da ustukne

© SputnikLjubinka Milinčić: Moj pogled na Rusiju
Ljubinka Milinčić: Moj pogled na Rusiju - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Pogledajte novu epizodu emisije „Moj pogled na Rusiju“, koja obrađuje aktuelne događaje iz Rusije i sveta.
Moj pogled na Rusiju: Ljubinka Milinčić

Autorka emisije, glavna urednica Sputnjika Ljubinka Milinčić od 21 sat odgovara na sledeće teme:

  • Zapad se na trenutak zamislio

Tokom poslednjih godinu dana Zapad je 93 puta uveo sankcije Rusiji — što privrednim subjektima, što privatnim licima. Lavrovljevo „dosta“ nateralo je Evropu da ustukne. Ali samo na trenutak. Posle toga nastavili su da planiraju nove sankcije. I to sve bez obzira što su ih sankcije Rusiji koštale, u najmanju ruku, isto koliko i Rusiju. Izvoz EU u Rusku Federaciju je prepolovljen, a zavisnost od ruske nafte i gasa se povećala.

  • Da li je svetu potrebna „nova Jalta“?

Pet članica Saveta bezbednosti koje su odgovorne za očuvanje civilizacije, morale bi da osmisle mere za osiguranje bezbednosti planete, za izbegavanje globalnog rata, imajući u vidu političke, ekonomske i vojne aspekte međunarodnih odnosa, smatra Vladimir Putin i predlaže sastanak, koji neki već nazivaju „nova Jalta“.

  • Zlatno doba Sovjetskog Saveza — imali su sve, a nisu imali ništa

Vreme Leonida Brežnjeva danas u Rusiji nazivaju vremenom „zastoja“, iako bi mu mnogo više odgovarao termin „zlatno doba“ Sovjetskog Saveza. Pamte ga s nostalgijom, pa su mu posvetili i pozorišnu predstavu u kojoj se, između ostalog, kaže: „Kako smo lepo živeli kad smo imali sve, a nismo imali ništa“. A to „ništa“ bio je neverovatan napredak zemlje — u industriji koja je sedamdesetih godina bila jača od američke, u poljoprivredi, u izgradnji infrastrukture, naoružanju...

Prethodne emisije „Moj pogled na Rusiju“:

Sve emisije „Moj pogled na Rusiju“ pogledajte OVDE.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala