U Siriji uz pomoć ruskih dronova likvidirana grupa terorista DAEŠ-a

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredgrađe Damaska
Predgrađe Damaska - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Sirijske vladine snage, uz podršku vazduhoplovnih snaga Rusije, otkrile su veliko skladište oružja koje su koristili teroristi DAEŠ-a u južnim sirijskim provincijama, a tokom operacije likvidirana je grupa terorista, saopštila je jedinica Oružanih snaga Rusije u Siriji.
„Tokom akcije izviđanja i potrage sirijskih vladinih snaga uz podršku bespilotnih letelica Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u pustinji na istoku provincije Homs otkriveno je veliko skladište koje su koristili militanti DAEŠ-a za terorističke aktivnosti u provincijama Homs i Dejr el Zor. Tokom operacije likvidirana su četiri militanta na dva pikapa, naoružana mitraljezima krupnog kalibra. Oni su primećeni u rejonu skladišta i, sudeći po svemu, vršili su funkciju obezbeđenja“, rekao je predstavnik jedinice Oružanih snaga Rusije u Siriji.

U skladištu je pronađeno 36 automatskih pušaka i lakih mitraljeza, sedam mitraljeza krupnog kalibra, bacač granata sa 28 granata, protivtenkovska navođena raketa, 87 mina i granata, oko 40 kilograma eksploziva i više od 22.000 municije, uključujući i municiju proizvedenu u zemljama NATO-a.

Teroristi su čuvali u skladištu i oko 45 kilograma lekova, od kojih je deo takođe uvezen iz inostranstva, i 350 kilograma hrane.                         

 Kako je rekao predstavnik ruskih snaga, aktivnost terorista u tom regionu naglo je porasla od početka godine. Jedan od mogućih razloga zbog koga uspevaju da se tajno kreću u pustinji je mogućnost skrivanja na teritoriji zone El Tanf, koja je pod kontrolom međunarodne koalicije na čelu sa SAD i bandama iz bivše „Slobodne sirijske armije“ koje su im potčinjene, zaključio je on.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala