Putin: Ponašanje IT kompanija ─ ozbiljan izazov za Rusiju

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaIkonice društvenih mreža na ekranu telefona
Ikonice društvenih mreža na ekranu telefona - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Aktivnosti IT kompanija i stranih internet platformi predstavljaju ozbiljan izazov za Rusiju, videli smo šta se dogodilo u Sjedinjenim Američkim Državama, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Predsednik je istakao da platforme i „IT kompanije predstavljaju ozbiljan izazov ne samo za nas, vidimo šta se dogodilo u SAD. Ovo je prelomni momenat za svet u celini“, rekao je Putin tokom sastanka sa liderima frakcija Državne dume Rusije.

„Već sam govorio i mogu samo da ponovim: ako se u svojoj zemlji tako ponašaju, shvatate li kako će se onda ponašati prema drugima, smatrajući sebe izuzetnim. To je ozbiljno pitanje. I mi bi, naravno, trebalo da razmislimo o tome unapred. To je očigledna stvar“, zaključio je on.

U januaru 2021. godine došlo je do ozbiljnih promena u sferi društvenih mreža i mesindžera. Nakon što su pristalice bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa zauzele zgradu Kongresa 6. januara, mnoge društvene mreže su blokirale Trampove naloge i saopštile da nameravaju da pooštre borbu protiv ekstremističkih sadržaja. Jedna od najvećih aplikacija za razmenu poruka na svetu „Vocap“ pooštrio je pravila slanja poruka. Zbog toga su drugi mesindžeri i društvene mreže dobili na popularnosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala