Pričaju da je Novak folirant, a ne znaju šta on radi i ko je „talija“ iz Argentine /foto/

© AP Photo / Ben CurtisNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Teniskoj javnosti apsolutno nije jasno kako je Novak Đoković uspeo da se oporavi od istegnuća abdominalnog mišića, da za 48 sati uspe da svoje telo dovede u optimalno stanje i nađe se na terenu.

Najbolji igrač sveta je u trećem kolu Australijan opena, u duelu sa Amerikancem Tejlorom Fricom povredio mišić i u velikim bolovima je završio meč, posle koga ga je rival optužio za foliranje povrede. 

Đoković i Fric - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2021
Amerikanac optužio Novaka za foliranje povrede?!

Nakon duela je Novak izjavio da nije siguran da li će se ponovo naći na terenu na prvom Grend slem turniru sezone, ali je uspeo u tome, pobedio Miloša Raonića i plasirao se u četvrtfinale, a potom i u polufinale savladavši Aleksandra Zvereva.

„Ne znam kolika šteta je napravljena, 48 sati sam bio na lekovima protiv bolova, ali je sigurno da je stanje gore nego ranije“, naveo je Đoković.

​Iako je Novak imao „povlašćen status“ tokom karantina u Australiji i mogao da trenira u karantinskim okolnostima, taj nivo fizičke aktivnosti jednostavno nije bio dovoljna priprema za velike napore.

To je bilo evidentno i kada je Đoković trebalo da učestvuje na egzibicionom meču uoči ATP kupa – prvi set je umesto njega odigrao Filip Krajinović, a potom se na terenu pojavio i Novak.

„Morao sam sa fizioterapeutom da uradim tretmane“, rekao je tada Đoković.

​Tokom ATP kupa je sve izgledalo savršeno, Novak je igrao meč za mečom, dvaput je nastupio i u dubl mečevima, ali je „nešto puklo“ u momentu kada se njegova leva noga okliznula na natpis „Melburn“ na „Rod Lejver areni“.

Uprkos svemu, Đoković je i dalje na putu ka devetoj tituli u Australiji.

„Svi se pitamo kako je uspeo...“, rekao je za Sputnjik sport Tim Henman, legendarni britanski teniser i aktuelni komentator Eurosporta.

Jedan deo odgovora se nalazi u Novakovoj besprekornoj fizičkoj pripremi, načinu života, a drugi je u rukama već pomenutog fizioterapeuta – Ulisesa Badija.

View this post on Instagram

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

Argentinac je od 2017. godine deo Đokovićevog tima, a ranije je govorio o tome kako izgleda raditi sa najboljim teniserom sveta.

„Novak ima takvu fizionomiju da može da dostigne neverovatan nivo istezanja. Te vežbe su ključne, radimo ih četiri puta dnevno“, naveo je Badio.

Đokovićeve ekstenzije tela, mišića, tetiva, ligamenata su i ranije bile tema za diskusiju, ali je sada jasno da je sve ono što je Novak radio, uz podršku Badija, došlo na naplatu i to u najvažnijim trenucima.

Zasad, Novak je uspeo da povrati ritam posle nezgodne povrede, a novu priliku da pokaže svoju fenomenalnu fizičku spremu imaće u četvrtak protiv Aslana Karaceva.

​► Britanska legenda za Sputnjik sport: Novak je pobedio sumnje

► Ruski teniseri su ispisali nove stranice istorije tenisa

► Medvedev odbio da učestvuje u hajci na Đokovića

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala