„Nikola ostavlja srce na terenu i nosi tim na leđima, mora neko da mu pomogne“

© AP Photo / Mark J. TerrillNikola Jokić i Majkl Meloun
Nikola Jokić i Majkl Meloun - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Majkl Meloun, trener košarkaša Denver Nagetsa, kritikovao je svoje izabranike posle novog poraza. Kritikovao je sve, samo ne Nikolu Jokića.

Jokić je postigao 43 poena u porazu Nagetsa od Boston Seltiksa, u noći između utorka i srede.

To je bila još jedna briljantna partija srpskog centra, ali je po ko zna koji put ove sezone izostala pomoć saigrača, pa Denver sada ima učinak od 15 pobeda i 12 poraza.

„Jokiću ne nedostaje goriva, ali mu je potrebna pomoć. Igramo dan za danom, a Nikola praktično nosi tim na leđima. Potrebno mu je da njegovi saigrači nešto urade i pomognu mu“, rekao je vidno iznervirani Meloun.

Jedini koji se pored Jokića istakao u pomenutoj utakmici bio je Džamal Marej, koji je postigao 25 poena i uz to dodao po šest skokova i asistencija – ali imao i devet izgubljenih lopti.

Ipak, od kanadskog beka se očekivalo mnogo više pred početak sezone.

„Džamal je pokušao da nešto pokrene, ali ne može naš startni bek da na ovakvoj utakmici ima devet izgubljenih lopti i on to zna. I ostali moraju da doprinesu. Ta činjenica svedoči o tome koliko dobro Nikola igra. On ostavlja srce na terenu i zbog toga je kandidat za MVP-a. Nadam se da će mu saigrači pomoći na sledećem meču“, objasnio je američki stručnjak.

Urpkos jasnim komentarima, Meloun je istkao da nije frustriran.

Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Momenat kada je Amerika upoznala Jokićev „somborski šmek“ /video/

„Ne, nisam frustriran. Danas je postava morala da bude drugačija, to znamo. Mislim da se radilo o drugačijem tipu utakmice. Moramo svi da se prilagodimo i napravimo iskorak“, dodao je.

Problematična je i forma Majkla Portera Džuniora, mladog krilnog igrača koji je odlično krenuo sezonu, pa dobio koronu i od povratka na teren postao neprepoznatljiv.

„Što se Portera tiče, on je igrao dobro u većini aspekata utakmice, ali nije pogađao šuteve. Ne mogu ja sa klupe umesto njega da ubacim loptu kroz obruč. On će se vratiti, u to sam siguran“, zaključio je Meloun.

Jokićeva briljantna partija ponovo nedovoljna /video/

Žestoka trka za MVP – Jokić sa 596 bodova gleda u leđa dvojici velikih rivala

Srbija bez selektora i dva evroligaša putuje na turnir odluke

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala