Ledena oluja pokosila SAD: Najmanje 21 žrtva, milioni bez struje /video, foto/

© AP Photo / Rogelio V. SolisLedena oluja u SAD
Ledena oluja u SAD - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2021
Pratite nas
Brutalna hladnoća, nazvana u medijima istorijskom, progutala je velike delove Sjedinjenih Američkih Država, usmrtila najmanje 21 osobu i milione građana Teksasa ostavila bez struje.

Najmanje 21 osoba umrla je u Teksasu, Luizijani, Kentakiju i Misuriju, uključujući četvoro stradalih u požaru kuće u Šugar Lendu u Teksasu gde je nestalo struje, prenose svetski mediji pozivajući se na policiju i lokalne medije.

​Zvaničnici u Teksasu suočeni su sa kritikama jer je energetska mreža u više navrata pala. Ledena oluja zaustavila je džinovske vetrenjače u zapadnom Teksasu, zbog čega energetske kompanije nisu mogle da zadovolje potrebe za strujom koje su eskalirale u hladnoći.

​U južnom Teksasu građane su upozoreni da ne nose roštilje ili grejače na propan u zatvorenom prostoru jer je nekoliko ljudi završilo u bolnici zbog trovanja ugljen-monoksidom dok su pokušavali da zagreju ledene domove koristeći predmete predviđene za upotrebu na otvorenom.

​Američki predsednik Džozef Bajden je uveravao guvernere teško pogođenih država da je savezna vlada spremna da ponudi sve potrebne hitne resurse, navodi se u saopštenju Bele kuće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala